Koncerttel, imával, szentmisével vár a plébánia

  •  
  •  
  •  

A Városnapok programsorozatával esik egybe az Egek Királynéja-plébániatemplom éves búcsúja. Augusztus utolsó hétvégéjén egyéni ima lehetőségével, hangversennyel, ünnepi szentmisével és agapéval várják a híveket és vendégeket.

Horváth Zoltán plébános, Újpest díszpolgára lapunknak azt mondta, augusztus 26-án pénteken ismét egyéni imára várják a híveket a sekrestyébe. – A szentségimádás csendes, egyéni imalehetőség napközben 8 és 17 óra között.

Másnap, augusztus 27-én szombaton este Jónás könyvéből készült acapella oratóriumot hallgathatják meg a betérők Babits Mihály verse alapján, a Hortus M. Singers énekegyüttes előadásában. Helyszín: a plébánia emeleti nagyterme.

– A templomi éves búcsú Szűz Mária Királynő augusztus 22-i ünnepe után, augusztus utolsó vasárnapjára esik. Bár független a Városnapok eseménysorozatától, legtöbbször mégis egybeesik vele. Délelőtt tíz órától ünnepi szentmise lesz, utána pedig agapéval várunk mindenkit a plébániakertben – teszi hozzá Horváth Zoltán.

A szentmise nem csak az alkalom miatt különleges: Forrai Tamás, a jezsuiták magyarországi rendtartományának tartományfőnöke mutatja be, és két felnőtt férfi részesül a keresztség, elsőáldozás, bérmálás szentségében. Bemutatkozik Cseh Zoltán, a templom új káplánja is.

MOA