•  
  •  
  •  

E fogalom jegyében adták át az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium megújult tornatermét január 13-án. Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester szerint a megvalósulás sikere az akaratban és az összefogásban rejlik.

A fogalmat (együttállás) Hirmann László, az intézmény igazgatója vezette be, hiszen több körülmény együttesen tette lehetővé, hogy az iskola tornaterme megújulhasson.

– Egyik ilyen a társaságiadó-felajánlás, (TAO), amellyel a látványsportokat (például a kosárlabdát) lehet támogatni, a másik a Kiss Lenke Kosársuli, amely itt működik és az utánpótlás-nevelésben vállal szerepet. Kellett még, hogy az önkormányzat az iskola épületének megújítása után ebben is fantáziát lásson. A sorból nem maradhat ki az intézményünk sem, amely köszönetet mond minden támogatásért – sorolta az igazgató.

Kiss Lenke Euróba-bajnoki bronzérmes kosárlabdázó szerint egy tizenhét éves álom vált most valóra. Kaptak egy termet, amit a sajátjukénak tudhatnak. (Edzéseiket ugyanis itt tartják.)

Dr. Molnár Szabolcs alpolgármester az igazgató szavait kiegészítve azt mondta, a siker az akaratban és az együttműködésben rejlik. Visszautalt rá: az önkormányzat minden támogatási és pályázati lehetőséget megragad, amivel az újpesti közösség javát szolgálhatja. Felidézte: tavaly a Karinthy Frigyes Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola tornaterme újult meg, de az ovifocipályák létesítéséhez is ugyanilyen szívesen biztosítottak forrást.

M. Orbán András

fotó: Várai Mihály