•  
  •  
  •  

Még mindig nem tudni pontosan, mikor szabadulhatunk ki a járványhelyzet szorításából, ahol inkább tanácsos otthon maradni. Két remek könyvet is ajánlunk az otthonmaradós időszakra, az egyik a nevelési kérdésekben segít, a másikkal a történelem kedvelőinek szeretnénk kedveskedni.

 

Alicia Eaton

Lelki elsősegély gyermekünknek

Egyszerű gyakorlatok a szorongás, a félelem, az aggodalom csillapítására

Sajnos egyre több a szorongástól szenvedő gyermek. A szülők pedig elismerik, hogy ha támogatást kellene nyújtaniuk érzelmi kiegyensúlyozottságukhoz, arra nincsenek felkészülve. Mégis, hogyan csillapítsuk gyermekünk szorongását?

Alicia Eaton könyvéből megtanulhatjuk, miként lehet kezelni ezeket a helyzeteket, megakadályozva, hogy később sokkal súlyosabb problémákká fajuljanak.

„Az elmúlt évek során több száz gyermekkel foglalkoztam, akik a legkülönfélébb problémákkal fordultak hozzám. Például: pókiszony, túlzott vizsgadrukk, furcsa, kényszeres gondolatok, visszatérő rémálmok, lámpaláz, sztereotip kéz- és lábmozgások és tikkelés. Bármilyen véletlenszerűen kiválasztottnak tűnhetnek is ezek a problémák, mindegyikben van valami közös. A kötetben részletesen ismertetem, miként segítek a gyermekeknek felülkerekedni a félelmeiken és a szorongásaikon. Ezekkel az információkkal felvértezve pedig ön is képes lesz a saját életére lefordítani ezeket a megközelítéseket, és e technikák segítségével a gyermeke egy sokkal nyugodtabb, boldogabb és reziliensebb módon fog szembenézni a mindennapos stresszhelyzetekkel.”

 

Alicia Eaton a Montessori iskola (AMI; Association Montessori Internationale) tanára volt, 2003-ban folytatta tanulmányait, mint klinikai hipnoterápiát alkalmazó integratív pszichoterapeuta, amelyet további több tanulmány követett. 2004 óta praktizál Londonban, a Harley Streeten lévő klinikáján. Alicia a szorongástól, a félelmektől a fóbiákig sokféle területen segít a szülőknek a helyes útra terelni csemetéjüket. Könyvei rendkívül népszerűek, egyrészt mert könnyen olvashatók, másrészt pedig azért, mert segítségükkel gyors eredmények érhetők el.

Fordító: Sámi László

Szerkesztő: Fekete Viktória

Kossuth Kiadó

3490 Ft

 

Arz Artúr

Harc és összeomlás

Az Osztrák–Magyar Monarchia vezérkari főnökének emlékirata az első világháborúról

Az osztrák–magyar hadsereg katonatisztje, majd a Monarchia vezérkari főnöke, Arz Artúr (1857–1935) emlékirata az első világháború csatatereit, hadállásait, a haditerveket és ezek megalkotóit is bemutatja. Arz olyan szemtanú, aki nem csupán háborús élményekkel, tapasztalatokkal bírt, de a dolgok menetének alakításában is kiemelkedő szerepet játszott. Az első világháború az osztrák-magyar haderő fegyverletételével végződött, ezért az utókor kevésbé tartja számon, hogy milyen heroikus teljesítményt nyújtott a sereg, milyen vitézül küzdött s hogy nem egyszer fényes győzelmet aratott.  Ilyen győzelmek (a limanovai csata, a gorlicei valamint a caporettói áttörés) kötődnek báró straussenburgi Arz Artúr nevéhez, aki a nagy háború egyik legismertebb és legsikeresebb osztrák–magyar hadvezére volt. IV. Károly 1917. március 1-én nevezete ki vezérkari főnökké, s ebben a minőségében több mint másfél éven keresztül látta el a Monarchia haderejének irányítását.

E kiváló katona az első világháború kirobbanásának okairól, az osztrák–magyar haderő nagy harcairól, kalandjairól, hősiességéről és áldozatkészségéről ír, megosztja velünk a legfontosabb haditerveket és hadműveleteket, végül a hadvezetés legmagasabb rangú katonatisztjeit is megismerhetjük általa. Ez a közérthetően, élményszerűen megírt, a harcokról nagyszerű áttekintést nyújtó könyv nem hiányozhat egyetlen, a nagy háború iránt érdeklődő olvasó polcáról sem.

Kossuth Kiadó

3600 Ft