Könyvtárak összefogása a tudásért

  •  
  •  
  •  

Október 3-9. között kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. A Király utcai könyvtárban október 7-én 17 órakor Zacher Gábor addiktológus tart előadást: East Balkán – Egy tragédia margója címmel.

Ezeken a szép őszi napokon olyan rendezvények lesznek, amelyek felhívják a figyelmet arra, milyen alapvető szerepe van a könyvtáraknak a tanulási folyamatokban. A program résztvevőit naponta más-más témakörhöz kapcsolódó kiállítások, beszélgetések, előadások, könyvbemutatók, olvasáshoz kötődő játékok, zenei érdekességek várják. Sor kerül majd a helyi értékek bemutatására éppúgy, mint a települések hagyományainak felidézésére, tanulási technikák megismerésére, a tanulás örömének felfedezésére. Lesz számos pályázat és vetélkedő, játékos foglalkozás, internetes tudáspróba. Válogassanak a bőséges programkínálatból, hozzák magukkal családtagjaikat, ismerőseiket is, fedezzék fel együtt, mit tesznek a könyvtárak a tanulásért!

Kiemelt esemény lesz idén is a Könyves Vasárnap október 9-én, amikor a könyvtárak rendkívüli nyitva tartással, rendhagyó programokkal, sokféle meglepetéssel fogadnak minden korosztályt.

Folytatódnak az elmúlt években elkezdett, s azóta igen kedveltté vált baba-, kölyök-, tini- és nagyiprogramok is.

a településekre lebontott programok: osszefogas.kjmk.hu/
budapesti programok: svr3.kjmk.hu/osszefogas/telepulesReszletes.aspx

A Király utcai könyvtárban október 7-én 17 órakor Zacher Gábor addiktológus tart előadást: East Balkán – Egy tragédia margója címmel