Könyvtári napok – „megbocsátás napja” és beszélgetések

  •  
  •  
  •  

Az Országos Könyvtári Napok alkalmából a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár  teljes hálózatában október 9-én pénteken lesz a „megbocsátás napja”, amikor elengedik a későn visszavitt könyvek késedelmi díját. (A lehetőséggel azok élhetnek, akiknek még nem küldtek fizetési meghagyást.)

Emellett a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár a héten 25%-os beiratkozási kedvezményt ajánl fel a családoknak és a pedagógusoknak.

A családi kedvezményt éves tagság vagy éves bérlet váltásakor azok a szülők vehetik igénybe, akiknek 16 év alatti gyermeke már a könyvtár tagja, vagy vele együtt iratkoznak be. A kedvezményre mindkét szülő jogosult.

A pedagógusok – óvodapedagógusok, általános- és középiskolai tanítók és tanárok – számára a könyvtár éves tagság vagy éves bérlet váltásakor 25%-os beiratkozási kedvezményt ad.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár – a korábbi évek közönségtalálkozóival szemben – idén online programsorozatot szervez.  A Kortárs és kedvelt programsorozatban a könyvtár Facebook-oldalán élő beszélgetéseket láthatunk hallhatunk.

Vendégek:Könyvtár

  • október 6-án kedden 15 órától Grecsó Krisztián,
  • október 8-án csütörtökön 18 órától Háy János,
  • október 9-én pénteken 17 órától Tóth Krisztina.

A programsorozathoz egy online játék is kapcsolódik, melynek feladványait október 5-9-ig szintén a Facebook-oldalán naponta teszi közzé a könyvtár, a legeredményesebb résztvevők értékes könyvcsomagokat nyerhetnek.

Az idei a 15. Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat, amelyet az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervez. Az olvasáskutatási felmérések szerint az olvasóvá nevelésben a szülők és a pedagógusok szerepe meghatározó, ezért támogatják ezen a héten a családok beiratkozását, illetve segítik a pedagógusok – hagyományos és digitális – oktatási munkáját.

, , , ,