Kórházi koszt elvitelre is

  •  
  •  
  •  

Rántott csirkemell petrezselymes burgonyával, finomfőzelék: Éva titka miként ízesítve, pozsonyi kocka… A vegyes ízelítő nem a közeli kifőzde kínálatából való, hanem a Károlyi-kórház heti étlapjáról válogattuk. A szabad konyhai kapacitás nyomán nemrégiben a kórház konyhája ugyanis ebédelési lehetőséget kínál két telephelyén az ebédlőben, vagy ételhordóban elvitelre. A menü ára egységesen 500 forint naponta.

– A levest és főételt tartalmazó menüt hetente több alkalommal gyümölcsből álló harmadik fogás is kiegészíti – avat be a részletekbe Kondor Albert, a Károlyi-kórház élelmezésvezető-helyettese. Mint megtudjuk, már két évvel ezelőtt is bevezették ezt a szolgáltatást, de egy megváltozott törvényi rendelkezés alapján hamarosan beszüntetésre kényszerültek. – Most újra lehetőség nyílt erre, és mivel a konyhai kapacitásunk is adott, ismét belevágtunk, és étkezési lehetőséget kínálunk a déli órákra, a 12-től fél 2-ig tartó időszakban – mondja a szakember. 

Az étel ára vonzó, a kórház honlapján a heti menü elolvasható, s mint kiderül, a www.facebook/karolyikonyha oldalon több mint másfél százan lájkolták már az ételt. Mindez az elégedettség mellett a mindennapossá váló internetes ajánlási lehetőségek kihasználását is jelzi.

– Aki igénybe kívánja venni az étkezést, két helyen teheti: a Városi Kórházban (IV., Baross utca 69–71.), illetve a Károlyi-kórház Nyár utca 103. szám alatti épületében. Előfizetni néhány nappal korábban jelezve lehet, meghatározott napokra és egy hétre egyaránt, a telephelyek gondnoki irodáiban. Egyéni kérdésre a 369-8047-es telefonszámon is szívesen adunk felvilágosítást – folytatja Kondor Albert.

Az ételekről szólva Kondor Albert kiemeli: szigorú előírások nyomán készül a kórházban az étel, hiszen a betegek is ezt a menüt eszik:

– Az OÉTI-rendelet adalékmentes ételek készítését írja elő, hiszen a kórházban lábadozók gyógyulását is elő kell segítenie. Például ha zellerkrémleves szerepel az étlapon, garantáltan zellerkockából készül, nem porból. Mivel a déli órákban a nyugdíjas korosztály vagy a kismamák tudnak elsősorban eljönni hozzánk, javaslom, hogy próbálják ki, akár elvitelre vagy helyben fogyasztva konyhánk ételeit! – invitál Kondor Albert, aki saját ételfotóit is megosztotta velünk.

A Károlyi-konyha honlapja ezen a linken érhető el.

B. K.