•  
  •  
  •  

Kötelezően korlátozhatják a boltba lépők számát karácsony előtt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Klub Híradójában.

Az üzletek amúgy is korlátozni akarják a boltba lépők számát, nehogy gyorsuljon a járvány – mondta el a műsorban Vámos György, a Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Példaként említette a bevásárlókosarak és bevásárlókocsik csökkentését. Hozzátette, minden bolt arra fog törekedni, hogy féken tartsa a vásárlókat.

 

 

Gulyás Gergely a Kormányinfón a csatorna kérdésére válaszolva azt mondta, a problémát a kormány is érzékeli,  így kötelező létszámkorlátozás jöhet a boltokban. Erről akár már pénteken dönthet is a kormány.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön arról számolt be: az Idősek Tanácsa azt javasolja a kormánynak, hogy az ünnepi időszakra függesszék fel a nyugdíjasok számára bevezetett vásárlási idősávot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye szerint hasonló javaslatot fogalmaztak meg a kereskedelmi szervezetek is.

, , , , ,