Kormányablak nyílik Újpesten

  •  
  •  
  •  

Megkezdődtek Újpesten az első kerületi kormányablak tervezési munkálatai. Az előrejelzések szerint július elejére már konkrét tervek lesznek, ősszel pedig megnyílik az Újpestre tervezett első kormányablak.

Az OrientPress Hírügynökség információi szerint, más kerületek gyakorlatával szemben, Újpesten az okmányiroda alakul át kormányablakká. A negyedik kerületben nem lesz két párhuzamos hivatal, de az átalakulásig egészen biztosan megmarad a káposztásmegyeri kirendeltség is. „Ezt követően az ügyfelek igényei döntenek a sorsáról” – mondta el Balogh Szilvia hivatalvezető a Rádió Orienten.

Az újpestieknek eddig a Váci úti Tescóba kellett átmenniük hivatalos ügyintézésre, de a tervezett változásokkal ősztől már Újpesten is biztosított lesz az állampolgárok részére az államigazgatási ügyintézés. A kormányablakok a területi közigazgatás kormányhivatalai, illetve a járási hivatalok ügyfélszolgálati irodái, amelyeknél az állampolgárok megtudhatják, hol, milyen ügyfélszolgálattal kell felvenni a kapcsolatot, milyen okmányokra van szükség a különféle ügyek lebonyolításához. A kormányablakoknál az ügyintézők egész nap rendelkezésre állnak, segítenek a nyomtatványok kitöltésében is munkanapokon, reggel nyolc és este nyolc óra között.

V.G.