Korrekt megállapodás, elegáns gesztus

  •  
  •  
  •  

A Sziget kft és az önkomrányzat között létrejött, és az évek óta tartó zajügyi huzavona elegáns lezárását jelentő megállapodás részeként, az újpesti gyerekek júniusban minden hétvégén ingyenes buszjárattal utazhattak Újpest központ és a Hajógyári-sziget között, a Gyerekszigetre.

“Minden hétvégén itt voltunk. El sem tudom mondani, mekkora könnyebbséget jelentett nekünk ez a buszjárat” – mondja egy lelkes anyuka, ölében hároméves-forma kisfiával, amikor leszáll az utolsó, Újpest felé közlekedő buszról.

Tény, hogy a járat hatalmas sikert aratott, hiszen újpesti családok könnyedén átjuthattak vele a Duna túlpartjához. A négy hétvégén többezren vették igénybe a Sziget Kft és az újpesti önkormányzat közös szervezésében indított buszokat. Nem egyszer láthattunk tömött járműveket az Árpád Út környékén.

A kipirult arcú gyerekeket terelgető szülők győztesekként szállnak ki a buszból és néhány elcsípett mondatfoszlány igazolja a szervezők előzetes várakozását. Az újpestiek úgy érzik, megint nyertek valamit a kerülettől, a gyerekek pedig értéket, felhőtlen szórakozást, gondtalan kikapcsolódást kaptak már a szünidő kezdetén.