Korszerű hulladékudvar nyílt

  •  
  •  
  •  

Igazság és pontos cím szerint ez még Angyalföld, de valójában hamisítatlan újpesti itt minden. Ez a Madridi utca, karnyújtásnyira a vasúti átjárótól, ott, ahol a Szent László átmegy Berlini utcába. Itt adták át nemrég a MÁV-REC Kft. vadonatúj fémhulladék-gyűjtő telepét.

– Korábban is gyűjtötték itt a hulladékot, de azért ráfért a telepre a felújítás. Sokáig tartott, mire beszereztük a szükséges engedélyeket, de végre megnyitottunk – meséli  Mérő Gábor telepvezető, aki büszkén mutatja meg a frissen megnyílt kis birodalmat.

Ránézésre egy futballpályányi lebetonozott terület, szemben szintén kulturált gyárépület, öröm a szemnek. Frissen festve minden, a cégtábla, a kerítés. A szigorú szabályozás okán mindennek megvan a maga helye, el sem hinné a laikus szemlélő, milyen gondos tárolást kívánnak meg a hulladékgyűjtőktől. A szabály az szabály, a Máv-Rec Kft. nem enged a kísértésnek. Kamerák vizslatnak mindenütt, éjjel-nappal őrködnek.

– Társaságunk az ipari másodlagos nyersanyagok – vagyis az újrahasznosítható hulladékok – begyűjtésével és értékesítésével vesz részt a környezetvédelem folyamatában – fogalmaz precízen Bóta Norbert, a 2001-ben alakult, 100 százalékban magyar tulajdonú MÁV-REC Kft., cégvezetője.

Püspökladány után a fővárosban, a Madridi utca 7/b alatt nyitották meg második fémhulladék-gyűjtő telepüket.

– Óvják velünk a környezetet, ne dobják ki a fémhulladékot sem, társaságunk megfizeti az árát! – bíztat mindenkit arra Mérő Gábor, hogy hozza be megunt fém holmiját hozzájuk. Terveik szerint, nyitási akciójuk keretében, újpestiektől (lakcímkártya bemutatása fejében) most kedvezményes áron veszik át a vas és színesfém hulladékot.