Korszerű is, segítség is

  •  
  •  
  •  

Mint arról korábban beszámoltunk, az önkormányzat által kezdeményezett, tavaly őszi Gazdasági Találkozó eredményeként, öt újpesti óvoda világítása korszerűsödött. A sorban az első a Virág Óvoda volt, majd a Homoktövis következett.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

A Wintermantel Zsolt kezdeményezésére létrejött őszi Gazdasági Találkozó után az önkormányzat képviselői folyamatosan egyeztettek és egyeztetnek a helyi vállalkozásokkal arról, miként tudnak kapcsolódni Újpest életéhez, illetve arról, hogy a városvezetés miben tudná segíteni a helyi cégeket. Ennek eredménye, hogy az újpesti székhelyű General Electric korszerű, energiatakarékos fényforrásokkal látott el öt óvodát.

– Nyolc csoportunk van, és bizony a sok gyermekkel arányosan növekszik az energiafogyasztás is – mondja Erdősy Jánosné, a Homoktövis Óvoda vezetője. – Óriási gondot jelentett az is, hogy az elavult körték sorban és gyorsan kiégtek, nem győztük pótolni. Közel 350 energiatakarékos izzót kaptunk, így mindenhol kicserélhettük a régieket. Óriási segítség ez nekünk.


A terület önkormányzati képviselője is örül a fejlesztésnek. Páli József úgy véli: az energiatakarékosság mellett az sem elhanyagolható tényező, hogy ezek az izzók kímélik a szervezetet, a szemet. Márpedig az élettani hatások a kicsiknél különösen fontosak. Tehát az önkormányzat és a vállalkozók közös akciója nagy siker.

 

Á.T.