Korszerű izzók a Pozsonyi Óvodában

  •  
  •  
  •  

Környezetbarát, energiatakarékos fénytesteket ajándékozott az újpesti székhelyű General Electric öt újpesti intézménynek az önkormányzat kezdeményezésére. Lapunk is jelen volt a Pozsonyi Óvodai átadón.

Közös utakat keresnek az önkormányzati képviselők és a helyi vállalkozások a társadalmi felelősségvállalás jegyében. A Wintermantel Zsolt kezdeményezésére létrejött újpesti Gazdasági Találkozó rávilágított arra, hogy a résztvevőknek folyamatos egyeztetetésre van szükségük, hogy megtalálják, hogyan tudnak kapcsolódni a városrész életéhez a városvezetés segítségével. Az együttműködés kézzelfogható eredménye az izzócsere akció.

„Eddig csak részben sikerült megvalósítani a fényforrások cseréjét, úgyhogy nagyon megörültünk a General Electric ajándékának” – mondja Hasuly Imréné, a Pozsonyi Óvoda vezetője. – „A lágy, ugyanakkor erős fényű, energiatakarékos izzókat azonnal felszereltük a helyiségekben.” A gyerekek is észrevették a változást, a cég képviselői ráadásul még meglepetéssel is szolgáltak: gyurmacsomagokat, színes ceruzákat is hoztak a kicsiknek.

A választókörzet önkormányzati képviselője is nagyra értékeli a gesztust. Rádi Attila, alpolgármester lapunknak elmondta, tevékenyen részt vett az akció szervezésé n és olyan további közös programok megvalósításában gondolkodnak mint, egyes újpesti közterek, kereszteződések kivilágításának korszerűsítése.

Á. T.