Korszerű tálalás

  •  
  •  
  •  

Próbaüzem után átadták a Lázár Ervin Általános Iskola felújított tálalókonyháját május 4-én. Az iskolai étkeztetést biztosító Menzaminta Kft. a tálalókonyhák felújítását is vállalta, most az első egységet vehették birtokba hivatalosan. A munkálatokról dr. Molnár Szabolcs alpolgármestert kérdeztük.

Milyen változtatások zajlottak-zajlanak az idei tanévtől?
A 2014/15-ös tanévtől új beszállító, a Menzaminta Kft. szállítja az iskolákba az ételt. A céget érvényes pályázat útján választottuk ki. A Menzaminta Kft. vállalta az intézmények tálalóinak Sfelújítását is.

Miért volt erre szükség?
Noha a konyhák mindegyike megfelelt a jogszabályoknak, sok helyen nem korszerűek. Ezért tizennégy újpesti iskola tizennyolc tálalójának felújítására kerül sor.

Milyen munkákat takar mindez?
Gépészeti felújítást, a burkolatok javítását és a melegen tartók cseréjét jelenti. A Lázár Ervin Általános Iskola, ahol most vagyunk, az első intézmény, amelyiknek elsőként újult meg a konyhája.

Mi a cél?
Noha a közétkeztetésben nem létezik tökéletes elégedettség, az a célunk, hogy az újpesti diákoknak a lehető legjobb ellátást tudjuk biztosítani.

MOA