Kórustalálkozó a zene világnapjára

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata támogatásával az Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Ház adott otthont az Adorate Művészeti Egyesülettel közösen szervezett kórustalálkozónak, ahol összesen hat énekkar léphetett színpadra.

A Zene Világnapja alkalmából megrendezendő eseményen a szervező Adorate Kóruson kívül a Laudate Kórus, a ProFun Kórus, a Tungsram Kodály Zoltán Férfikar, az Újpesti Civil Kórus továbbá az Újpesti Evangélikus Énekkar lépett fel. 

Aranyossyné Bondi Judittól, az Adorate Művészeti Egyesület elnökétől megtudtuk, a mostani alkalom nem csupán az összesen körülbelül százötven kórista egy estén történő fellépése miatt volt különleges, hanem azért is, mert itt vezényelt először nyilvánosság előtt új karnagyuk, aki a külföldön továbbtanuló Dombó Dánielt váltotta az énekkar élén.

„A közös éneklés reményében valamennyi újpesti kórussal megpróbáltuk felvenni a kapcsolatot. Akik visszajeleztek és ráértek, azokkal tudtunk most közösen fellépni, a ProFun Kórust pedig vendégnek hívtuk az újpesti énekkarok közé” – mondta az egyesület elnöke a szeptember 29-én, szombaton a zene világnapjának apropóján tartott koncertről.

Aranyossyné Bondi Judit emlékeztetett, az Adorate kórus heti kétszer tartja próbáit az Újpesti Kulturális Központ Ady Endre Művelődési Házában. A kórus 2008-ban a reneszánsz évében alakult és kezdetben e korszak dalait énekelték, azonban az eltelt négy év alatt jelentősen bővült a repetoár, és ma már gregorián, barokk, romantikus és 20. századi műveket is ugyanúgy énekelnek.
MOA