Kórusversenyen a Csokonai Gyermekkar

  •  
  •  
  •  

A Csokonai Vitéz Mihály 12 Évfolyamos Gimnázium Gyermekkara díszoklevéllel zárta a Mária Rádió május 24-én kezdődő I. Nemzetközi Kórusversenyét, amelyen Újpestet képviselte. A versenyre több száz együttes közül választották ki a Csokonai Gyermekkart, amely az emléklapja mellé szóbeli dicséretet is kapott a szakmai zsűritől.

Az elmúlt hétvégén történetének legkomolyabb megmérettetésén vehetett részt a Csokonai Gyermekkar. A Mária Rádió Nemzetközi Kórusversenyén indulhattak, ahol több mint hatvan énekkarral mérhették össze tudásukat.

– A résztvevők között olyanok szerepeltek, akik több évtizede működnek állandó tagokkal, míg náluk évente jönnek-mennek a gyerekek, így minden évben újra kell kezdeniük a csapatépítést. Önmagában az is sikerként könyvelhető el, hogy az igen neves szakmai zsűri az eddig elért eredményeink, repertoárunk és tervezett műsorunk alapján méltónak találta kórusunkat arra, hogy részt vehessen egy ilyen megmérettetésen – foglalta össze a szereplés eredményét Pászti Károly, a gyermekkar karnagya.

A szereplést tekintve elmondható: méltó versenytársai voltak a zenei tagozatos és egyházi iskoláknak, hiszen a versenyről nem csupán emléklappal távozott a gyermekkar, hanem a szakmai zsűri elismerését, dicséretét is kivívta.

G.R.