Kosárlabda-zsonglőrök bemutatója a Lázár Ervin iskolában

  •  
  •  
  •  

Szájtátva figyelték a Lázár Ervin iskola nebulói a mára már világhírűvé vált Face Team kosárlabda csapat műsorát a suli tornatermében. A nyaktörő mutatványok láttán fülsiketítő sikítás és vastaps volt a jutalom, amelyet az akrobaták egyre nehezebb gyakorlatok bemutatásával háláltak meg. Véget nem érő vastapssal köszönték meg a gyerekek a bemutatót, majd megindult az autogram vadászat. Mindenkinek jutott aláírás a fényképekre, a sportolók szerencsére jól bírták a rohamot.

A Face Team-et Takács Áron 2004 januárjában hét barátjával alapította Tatán. Első fellépésük a helyi középiskolában, az Eötvös József Gimnáziumban volt, a hagyományos Eötvös-napok keretében. Később már a tornászok segítségére is szükségük volt, mert több akrobatikát szerettek volna beépíteni a műsorukba, a fellépésbe. A Budapesti Testnevelési Egyetem sietett a segítségükre az új koreográfiák megalkotásában.

– Az évek során egyre több nagy hazai és külföldi fellépésünk volt – mondta Takács Áron. –  Legnagyobb sikereink közé tartozik a Csillag születik című tévéműsorban elért eredményünk.Ami még ennél is lélegzetelállítóbb, hogy a Britain’s Got Talentben a csapat több ezer résztvevő közül a legjobb 40 szereplő közé került be.

A Face Team ma már keresett „árucikk” a világpiacon, hiszen számtalan eseményen szórakoztatták a kosárlabda szerelmeseit. Bemutatták tudásukat  az NBA Europe Live-on Rómában és Milánóban, az adidas NBA 5ive Tour-on Moszkvában és Rómában, a FIBA EuroCup All Star Gálán Cipruson, Dubaiban a Global Village-en, olasz első osztályú bajnokságban, Németországban a Szuperkupán. Olimpiai Arénában, Görögországban a Panathinaikos otthonában, Ausztriában a Négyes Döntőn, Bonnban a Telekom Dome Aréna megnyitóján arattak sikert, de itthon a budapesti Sziget Fesztiválról sem hiányoztak. És, nem utolsó sorban, nálunk Újpesten már két alaklommal kápráztatták el a közönséget.  

– Most is nagy szeretettel jöttünk a Lázár Ervin iskolába, hiszen gyerekek előtt fellépni mindig nagy kihívás – folytatta Áron. – Utánpótlás csapatunkkal érkeztünk, a srácok két-három éve ismerkedtek meg az akrobatikus kosárlabdázással. 

Látva a bemutatót, elmondhatom, nem kell izgulnunk, hiszen nagyon ügyes a csapat, hosszú időre biztosított a FaceTeam létezése.

Takács Áron meglepetést is tartogatott beszélgetésünk végére. Elárulta, hogy a jövőben heti két alkalommal is foglakozást tartanak a Lázár Ervin iskolában, mert nem titkolt céljuk, hogy Újpesten is utánpótlás bázist szeretnének kiépíteni.

Amint azt az iskola igazgatója, Pál Lászlóné elmondta, szívesen látják majd a kosarasokat, hiszen a Lázár Ervin Általános Iskola életéhez szorosan kapcsolódik a sport és a testnevelés.

(gergely)