Köszönet a munkatársaknak,felújított konyha a nyugdíjasháznak

  •  
  •  
  •  

A Király utcai Gondozóközpontban emlékezett meg Szociális Munka Napjáról az Önkormányzat Szociális és Egészségügyi Intézménye november 24-én. A Szociális Munkások Nemzetközi Szervezete javaslatára 1997 –óta világszerte november 12-én emlékeznek meg a szociális intézményekben dolgozókról. Az újpesti rendezvény amiatt is emlékezetes marad: felújították és ünnepélyes keretek között átadták az intézmény konyháját.

A Király utcai ünnepségre a szociális szféra újpesti munkatársait várták. A Gyermekjóléti, a Családsegítő, valamint a szociális ágazat egyéb területein dolgozókat dr. Varga József, a SZEI igazgatója köszöntötte. Kiemelte: a szociális intézményekben dolgozókat a legnagyobb elismerés illeti áldozatos munkájukért, az önkormányzat pedig a lehető legtöbbet nyújtja azoknak, akik segítségre szorulnak. Az anyagiak nyújtotta lehetőségeket „megsokszorozza” a törődés, a szeretet, az odafigyelés, a sokat hangsúlyozott „emberi oldal”. Szerencsére jó példáért Újpesten nem mennek a szomszédba, elismert, elhivatott, egymást, valamint a gondozottakat egyaránt kiválóan ismerő    szakemberek dolgoznak az ágazat minden területén.

Az összefogás legújabb példájaként most a Király utcai nyugdíjasházban újították fel teljesen a konyhát. Elektromos vezetéket, aljzatot cseréltek, csempét ragasztottak, új bútorok érkeztek. A több hetes munkálatok után örömmel vették birtokba a konyhát. Remélik, a felújításnak nem szakad vége, az ebédlő is sorra kerül.

Az ünnepség fehér asztal mellett folytatódott, kedves műsor, estébe nyúló beszélgetés hozott jó hangulatot.

B. K