Köszönet a pedagógusoknak

  •  
  •  
  •  

Díjazták az újpesti tanárokat a pedagógus nap alkalmából. Két kerületi pedagógus is Bárczy István-díjat vehetett át június 5-én a Főpolgármesteri Hivatalban Csomós Miklós főpolgármester-helyettestől. A Graphisoft Alapítvány pedig a Magyar Matematika Oktatásért díja 2012 elismerést osztotta ki.

Kurucz Gyuláné, óvodavezető BÁRCZY ISTVÁN–DÍJ
Kurucz Gyuláné Anikó pályáján mindennaposak a találkozások az egykori óvodásokkal. Az iskolássá lett gyermekek nem szakadnak el tőle, beköszönnek a szomszédos iskolába menet. A gyermekek szeretete övezi életpályáján. Felnőtt az a generáció is, amelynek tagjai saját gyermekeikkel kopogtatnak be hozzá. Apukák, anyukák kérik óvodájába a család szeme fényének felvételét. Kurucz Gyuláné a 34 éve megkezdett óvodapedagógusi évekből 27 évet Újpesten töltött már el. A Deák utcai óvodában részt vett a mozgássérült gyermekek integrációs programjának megalkotásában. Az ÁMK oviba kerülve, gyakorlatvezetőként, konzulensként állt a pályakezdők mellé, szakmai tanácsadóként, hivatása gyakorlásával egy időben adta át szakmai ismereteit a pályatársaknak.

Sárai Zoltán, tömegsport edző BÁRCZY ISTVÁN–DÍJ

A sportedzői képesítés megszerzésekor Sárai Zoltánnak nem volt kétsége afelől: pályáját az egészséges életmódra nevelés tölti majd ki. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet Addiktológiai osztályán kezdett, ahol a drogfüggők sportterápiájának módszertani kidolgozásával és alkalmazásával foglalkozott. 2004-ben létrehozta a Magyar Drogrehabilitációs Sportalapítványt és ma már egyre bővülő érdeklődés mellett eredményesen működik a Káposztásmegyeri Sportklub, ahol fejlesztő pedagógus is dolgozik. Sárai Zoltán 2007-óta a Homoktövis Általános Iskola foci edzője. Útmutatásával válik számos tehetséges diák lételemévé a mindennapos testedzés, a tömegsport, miközben megcsillantja az egészséges életmódhoz vezető utak mindegyikét. Szeretné, hogy a gyermekek edzett, egészséges felnőtté váljanak.

Ferenczfi Magdolna
, tanárnő GRAPHISOFT ALAPÍTVÁNY MAGYAR MATEMATIKA OKTATÁSÉRT DÍJA 2012
A Babits Mihály Gimnázium nevelőtestülete által alapított és titkos szavazással odaítélendő Babitsdíj, valamint a diákok által korábban már megszavazott Csoszkár Babi Díj jelzi a tanárnő szorgalmának, precizitásának „házon belüli” elismerését. Az eredmény sem marad el: a matematika fakultáción végzett tanulók szinte kivétel nélkül bekerülnek a felsőoktatási intézményekbe, magas szintű szakmai ismeretekkel rendelkeznek, amelyek megalapozója a magát folyamatosan képező tanárnő. Diákjai rendszeresen vesznek részt különböző szintű matematika tanulmányi versenyeken, így az OKTV-n is. Számtalan, kiváló eredményt értek el eddig is diákjai. Kiemelkedő ebben a tanévben Bálint Márton eredménye, aki – Ferenczfi Magdolna tanítványaként – negyedik lett matematikából az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen.