Köszönet az egyházaknak – a hit erejével a közösségért

  •  
  •  
  •  

Az újpesti egyházfőkkel egyeztetett Wintermantel Zsolt polgármester november 9-én, a Városházán. A találkozó során az évértékelésen túl a közelgő Karácsonyi Vásár programját is megtárgyalták a vezetők.

Köszönetnyilvánítással vette kezdetét az újpesti egyházfők és a polgármester találkozója szerdán délelőtt. Wintermantel Zsolt az újpesti közösségért tett munkáért mondott köszönetet a jelenlévőknek. A második, már-már szokásosnak tekinthető összejövetel egyrészt az elmúlt év történéseiről, másfelől a közelgő karácsonyi vásárról és a távolabbi jövőről, a további sikeres együttműködés jegyében zajlott.

Ahogy a polgármester fogalmazott: felemelő érzés volt számára, és minden újpesti számára az elmúlt év programjai során érezhető pezsgés, melynek kiemelkedő szereplői voltak az egyházak is. Ide sorolhatók a különféle kulturális események, ökumenikus imaáhítat, jótékonysági koncertek, a baptista harangkoncert, vagy akár az Egek Királynéja Római Katolikus Főplébánia 100 éves orgonájának koncertje, és Pitti Katalin városnapi fellépése is.

Természetesen a rendezvények mellett a felújítások is hangsúlyos szerepet kaptak az elmúlt egy évben: megújult a Clarisseum, felszentelték a Káposztásmegyeri Református Templomot, és a Karmelita Nővérek Kis Szent Teréz Bölcsődéjét, valamint a Szent János Apostol Katolikus Általános Iskola szentjét ábrázoló tábla is felavatásra került. A polgármester biztosította az egyházi vezetőket arról, hogy a támogatási rendszert továbbra is fent kívánják tartani, így mind a felújítási, mind a működési támogatás folytatódik.
Hangsúlyozta továbbá: jónak érzi az együttműködést, és ebben a nehéz gazdasági helyzetben, mely Magyarországot sem kíméli, rendkívül fontos az egyház nyújtotta lelki támasz. A hit erejével lehet segíteni az embereket, hogy le tudják küzdeni a lelki válságot.

A tavalyi évhez hasonlóan, az idén november 25-én kezdődő Karácsonyi Vásárban is szerepet kapnak az újpesti egyházak. Így a november 26-i ünnepélyes megnyitó is közös lesz az egyházi vezetőkkel, majd az összes adventi hétvége szombatján, délután 16 órakor műsorral készülnek a katolikus, református, baptista és evangélikus felekezetek.

(antosa)