Köszönet az intézményvezetőknek

  •  
  •  
  •  

December 17-én Újpest önkormányzata nevében dr. Trippon Norbert gazdasági ügyekért felelős alpolgármester, illetve Belán Beatrix, oktatásért és kultúráért felelős alpolgármester fogadta az oktatási és nevelési intézmények dolgozóit az Újpesti Polgár Centrumban. Az ünnepséggel az önkormányzat az intézményvezetők egész éves példamutató munkáját köszönte meg.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-qformat:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-theme-font:minor-fareast;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}

Először dr. Trippon Norbert köszöntötte az intézményvezetőket. Az alpolgármester először azt emelte ki, hogy milyen látványos, kézzelfogható változások történtek az utóbbi időben Újpesten: a Főtér beruházása, a közterület-felügyelet megalapítása, az Ökoprogram, vagy a VirágVáros program elindítása. Ugyanilyen példátlan sikerű változások történtek az oktatási és kulturális ágazatban is, hiszen rendkívül sikeres volt a JMK és a Park Óvoda uniós pályázata, gyermekbarát óvodaudvarok létesültek, és az önkormányzat folyamatosan végzi a szükséges intézményi felújításokat. Felhívta a figyelmet a jövő évi gazdasági és politikai nehézségekre: az intézményvezetőket óvatosságra intette, hogy az óvodák, iskolák sose váljanak politikai hadszíntérré, ne engedjék be az intézményekbe a pártharcokat, és kiemelte, bár sokan megpróbálták megakadályozni és kétségbe vonni az intézményi jutalmak kiosztását, ezek csupán rémhírek voltak. A megszorítások miatt kevesebb pénz lesz jövőre Újpest kasszájában, azonban remélhetőleg a kerület meg tudja őrizni pénzügyi stabilitását, és pártállástól függetlenül mindenki abban bízik, hogy az önkormányzatoknak és az intézményeknek megfelelő anyagi forrás jut. „Az a bölcsesség, tudás, törődés és empátia, amivel az intézmények vezetői és a pedagógusok végzik munkájukat, felbecsülhetetlen érték.” – fogalmazott az alpolgármester, majd Újpest polgármestere, dr. Derce Tamás és az önkormányzat dolgozói nevében megköszönte az intézményvezetők egész éves munkáját.

Belán Beatrix alpolgármester azt kívánta a meghívottaknak, hogy minden intézmény a béke szigete maradjon jövőre is, hiszen a megfelelő színvonalú oktatás jelentős mértékben függ a pedagógusok lelkiállapotától is. Hozzáfűzte: az önkormányzat mindent meg fog tenni azért, hogy a tanárok, tanítók munkájához, illetve a diákok tanulásához szükséges nyugalmat megőrizzék. Az alpolgármester asszony hozzáfűzte: mostanában sok rémhír hangzott el néhány médiumban az intézményi jutalmazásokkal kapcsolatban, s ezeket a tévhiteket szeretnék eloszlatni. Szó esett a szakmai együttműködés fontosságáról, és arról, hogy erre minden intézménynek törekednie kell.

Belán Beatrix megköszönte a három, idén nyugdíjba vonult intézményvezető évtizedes munkáját. Felhívta a figyelmet arra, hogy két iskola új vezetővel működik tovább; idén is kiosztották az Újpest Gyermekeiért-díjakat, illetve az Újpestért-díjat, mellyel több pedagógust, intézményvezetőt is kitüntettek. Három intézményvezetőt pedig 30 éves jubileumuk miatt köszönthettek ebben az esztendőben. Az alpolgármester asszony végül kiemelte: az oktatási és nevelési intézményekben dolgozók idén is erejükön felül teljesítettek.

A beszédek után először a nyugdíjas intézményvezetőket, majd a jelenlegi igazgatókat köszöntötték az önkormányzat nevében, ezt követően a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium két tanulója, Nagy Apolka és Demeter Erik által előadott gyönyörű ünnepi koncertet.