Köszönet, mindenért…

  •  
  •  
  •  

Bensőséges eseménnyel kezdődött a Homoktövis Általános Iskolában a június 21-i tantestületi értekezlet. Tóth Attiláné, az iskola felsős igazgatóhelyettese miniszteri kitüntetésben részesült: a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vette át az intézménybe látogató dr. Molnár Szabolcs alpolgármestertől.

Dr. Földesyné Gyöngyösi Klára igazgató és munkatársai megpróbálták az utolsó pillanatig elhallgatni a díjat az ünnepelt elől. A nagy titokról az értekezlet reggelén is kevesen tudtak. Bár, hogy valami készül, az érezhető volt. A tanári szobában összegyűlő kollégák előtt bejelentett eseményt és magát a díjazottat, akik nyugdíjba készül, perceken át tartó taps fogadta.

Molnár Szabolcs alpolgármester közvetlen szavakkal utalt arra a tényre, hogy Tóth Attiláné negyedszázada segítője és formálója Újpest közoktatásának. Már szakmai tapasztalatokkal – amelyeket Csepelen, tanítóként szerzett – érkezett Újpestre, majd a Lakkozó Utcai Általános Iskolában igazgatóhelyettesként segítette a Káposztásmegyeren épült, új intézmény beindítását. Tanított és tanult, tanári diplomát szerzett. Tóth Attiláné 1994 óta a szintén káposztásmegyeri Homoktövis Általános Iskola pedagógusa, egyben igazgatóhelyettese, aki a felső tagozat irányítását nagy szakmai tapasztalattal, hozzáértéssel, precízen végezte, továbbá az ÚPSZK versenyeinek zsűritagjaként is számíthattak rá. Méltán került hozzá a Pedagógus Szolgálati Emlékérem, amelyet Újpest közoktatásért felelős alpolgármestere nyújtott át az ünnepeltnek.

A meglepetéstől és a meghatottságtól megcsillanó könnycseppet nem lehetett titkolni, de régóta tudjuk: ”sírni csak a győztesnek szabad”. Gratulálunk!

B. K.