Koszorúzás az akadémikusok emléktáblájánál

  •  
  •  
  •  

A Magyar Tudomány Napja alkalmából az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szakiskola és Gimnázium kertjében immáron negyedik alkalommal tartottak megemlékezést november 15-én, az újpesti, emlékezetünkben élő akadémikusok márványtáblája előtt. Az eseményen több képviselő is részt vett, a polgármester pedig koszorút helyezett el.

Újpest vezetői, díszpolgárai, díjazottjai, valamint a város kulturális, szellemi és gazdasági életének képviselői találkoztak az Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakközépiskola Szakiskola és Gimnázium kertjében. Az eseményen dr. Hollósi Antal országgyűlési, valamint Bartók Béla és Jókay Attila önkormányzati képviselők is jelen voltak. Rajtuk kívül civil szervezetek, az önkormányzat, cégek, újpesti családok és a házigazda középiskola képviselői hajtottak fejet a hálás utókor nevében. 

Az újpesti akadémikusok tiszteletére rendezett ünnepség az iskola 11. osztályos tanulóinak zenés-táncos műsorával vette kezdetét. A diákokat követően dr. Vétek Gábor, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa mondta el ünnepi beszédét. Az akadémikusokra emlékezve kiemelte, fontos, hogy az utókor méltó legyen nagy elődeihez, és megemlékezzen újpesti kötődésű tudósairól.

A köszöntőt követően Újpest Önkormányzata nevében elsőként Wintermantel Zsolt polgármester helyezte el koszorúját. A Magyar Tudományos Akadémia koszorúját Nagy Miklós, az akadémiai számítógép hálózatot üzemeltető intézet igazgatója helyezte el. Az Újpesti Városvédő Egyesület nevében Dr. Kovács Ivánné elnök, és Dr. Nyárs Csaba vezetőségi tag, az Újpesti Közművelődési Kör nevében Dr. Kőrös András ügyvezető, az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. nevében Dr. Telek Zoltán, az igazgatóság elnöke, az Újpesti Helytörténeti Alapítvány képviseletében Iványi János elnök és Szöllősy Marianne, a kuratórium tagja koszorúzott. A házigazda oktatási intézmény koszorúját Hackné Nyerges Rita igazgató, végül a Laziczius család képviseletében Nagy István Gábor valamint Laziczius Ádám helyezte el.

A megemlékezés a hagyományokhoz híven ünnepi fogadással zárult. Az iskola igazgatója, Hackné Nyerges Rita pohárköszöntőjében kiemelte, bízik benne, hogy minél több alkalommal nyílik majd lehetőség részt venni ezen a hagyományőrző, szép ünnepségen.

(antosa)