Koszorúzással és koncerttel emlékeztek Újpesten

  •  
  •  
  •  

Az Országgyűlés 2010. május 31-én a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította a trianoni békeszerződés aláírásának napját, június 4-ét. Újpest Önkormányzata két rendezvénnyel emlékezett meg a békediktátumról.

Koszorúzással és az Ismerős Arcok zenekar koncertjével emlékezett a Nemzeti Összetartozás Napján Újpest Önkormányzata. A rendezvény a Trombita téren, az ország szétszakításának tragédiáját jelképező „Anyai fájdalom” szobránál, a Himnusszal vette kezdetét. Krizsik Alfonz színművész Wass Albert Előhang c. művét olvasta fel a hitről, mely kitartást és erőt ad.

Ezt követően az Önkormányzat képviseletében Rádi Attila alpolgármester és Tahon Róbert jegyző, valamint minden megemlékező elhelyezte koszorúját a szobor talapzatánál. A megemlékezés a Székely himnusz eléneklésével ért véget.

A Nemzeti Összetartozás Napja a Szabadság Parkban az Ismerős Arcok zenekar koncertjével folytatódott. Újpest nevében Tahon Róbert jegyző köszöntötte a koncert résztvevőit. Hangsúlyozta, a magyarok mindig képesek voltak megnyerni a békét nemcsak maguknak, de az egész világnak is, ez a történelem során több ízben bebizonyosodott. Hozzáfűzte, egy feladat maradt csupán, a határon túli magyaroknak is megnyerni a békét.

A köszöntő után az Ismerős Arcok zenekar lépett színpadra. A magyar nemzeti rock-együttes 1999. október 23-án alakult. Szövegviláguk és témaválasztásuk –melyre egy erdélyi út igen nagy hatással volt – főleg a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságaival foglalkozik. Újpesti koncertjükön több százan énekelték együtt a zenekar slágereit.

(antosa)