Kovács Zoltán beleszállt az újpesti klubvezetésbe

  •  
  •  
  •  

Az Újpest FC korábbi válogatott labdarúgója és sportigazgatója, Kovács Zoltán beszélt az Újpest jelenlegi, már-már kilátástalan helyzetéről. Kovács Zoltánt hetekkel ezelőtt menesztette Bartha Csaba ügyvezető-igazgató, aki azóta Leo Beenhakker és Zoran Spisljak személyében új sportigazgatót és vezetőedzőt is szerződtetett a menesztett Mészöly Géza helyére.

– Olyan irányban halad a klub, amely egyszerűen már megengedhetetlen – kezdte velős megjegyzéssel Kovács Zoltán a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Nagyon törékeny úton indultunk el Mészöly Géza vezetőedző munkájának köszönhetően. A fiatalítás ugyanis nagyon kényes folyamat. Sajnos az eddig jól elvégzett munkánkba belerondítottak. Olyan nincs, hogy aki fél évvel ezelőtt még jól tudott futballozni, mára elfelejti. Az új vezetés kezében nincs meg a rendszerhez a kulcs. Korábban tiszta volt a játékosok feje, ami mostanra nem mondható el. Amikor én dolgoztam Mészöly Géza felett, mindig ügyeltem arra, hogy a negatív dolgok ne jussanak el a játékosok fejébe.

A korábbi sportigazgató Bartha Csaba ügyvezetőt is élesen bírálta, véleménye szerint az új sportvezető nem tudja, milyen csapatnál dolgozik most: – Bartha Csaba debreceni munkásságát tisztelem, de az egy másik klub. Ott minden rendben volt. Úgy látom, jelen pillanatban nem tudja, milyen rendezvényen van, nincs képben, ez nem a Debrecen. Soha nem volt futballista, soha nem volt része az öltözőnek. A futballt nem lehet könyvből tanítani. Nincsenek hiteles emberek Újpesten, olyan emberek nyilatkoznak a klubról, akiknek semmilyen alapjuk nincs arra.

Kovács Zoltán arra a riporteri kérdésre, hogy alkalom adtán visszatérne-e a klubhoz, elmondta, hogy természetesen, ha hívnák azonnal, de nem ezzel a stábbal, véleménye szerint a mostani gárda alkalmatlan a klub megfelelő irányítására.