Kovács Zoltán úgy véli, az élet mindenben őt igazolta

  •  
  •  
  •  

Kovács Zoltán korábbi újpesti sportigazgató szerint az egész klubot újjá kell építenie az új belga tulajdonosnak. A volt válogatott labdarúgó a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában azt mondta, bízik abban, hogy végre nyugalom költözik a klubházba.

Roderick Duchatelet „komoly üzletemberként nem adja a nevét olyan dologhoz, amelyben mások a főszereplők” – véli Kovács Zoltán, aki kifejtette: szerinte Duchatelet valóban „komoly pénzeket tesz majd bele a klubba, hogy úgy szerepelhessen az Újpest, ahogyan azt mindenki elvárja”.

Kovács Zoltán szerint a csapat rossz szereplésének a játékosok hitehagyottsága és önbizalomhiánya az oka.

„Ha megkapják végre a fizetésüket, változhat a helyzet, az pozitív impulzus lehet, de nem tud minden egy pillanat alatt megváltozni, ami elveszett, az lassan jön csak vissza”. Szerinte „nyártól leromboltak egy jól működő csapatot, amit most újjá kell építeni”. Ez kemény feladat lesz azzal együtt is, hogy megítélése szerint Zoran Szpisljak edző vezetésével megfelelő szakmai munka folyik a lila-fehéreknél.

A korábbi sportigazgató a műsorvezető kérdésére azt mondta, lenne miről beszélgetnie Bartha Csaba ügyvezetővel, hiszen „leginkább neki kellene elmagyaráznia azt, miért kellett olyan dolgokat mondani, amelyek nem igazak”.

Kovács felidézte: Újpesten sokáig tagadták, hogy a klubnak 150 millió forint feletti tartozása van, végül a sajtóban is kénytelenek voltak ezt elismerni. Azt is kétségbe vonták a nyilvánosság előtt, hogy a Nemzeti Sportközpontok felszámolási eljárást indított a futballcsapatot működtető cég ellen, aztán kiderült, hogy „az volt az első dolog, hogy ki kellett fizetni az NSK-t”.

„Az élet mindenben engem igazolt, ha a csapat az ötödik-hatodik helyen állna, örülnék, így viszont egy kicsit szomorú vagyok” – mondta a nyáron tisztségéből felmentett korábbi sportigazgató, aki nagyon szívesen segítene ismét volt csapatának, bár nem tudja, ennek van-e realitása.