Kozák: A felkészülés állomása volt a felmérő verseny

  •  
  •  
  •  

Kozák Danuta a reméltnél később állt át a hosszú floridai edzőtáborozás után, a tájékoztató versenyt pedig a felkészülés állomásának tekintette. Az újpesti olimpiai bajnok kajakozónak a Szabó Gabriellával alkotott párosa a legfontosabb az idei szezonban.

– A hazatérés után az alvásperiódusommal minden rendben volt, viszont nagyon sokáig erőtlennek éreztem magam. Ez persze a múlt, most már százszázalékosan az edzésekre tudok koncentrálni – mondta az InfoRádió Víztükör című műsorában Kozák Danuta, aki két hónapot töltött Tampában.
Az első hazai, szolnoki tájékoztató versenyen 500 egyesben mérettette meg magát, ahol kevéssel Csipes Tamara mögött a második helyen végzett.
– Tamara a kényszerpihenője után remek formában tért vissza. Az eredmény azonban különösebben nem foglalkoztat, mert a párosra készülünk Szabó Gabival. Egyszerűen edzésnek fogtam fel ezt a versenyt – mondta.
Az Újpest klasszisa a következő napok munkájáról is beszélt, hiszen a tét nem kicsi. A riói olimpiáért hajtanak.
– Az edzéseken már nem a mennyiség számít, hanem a versenyszituációk begyakorlására összpontosítunk. A 200 métert már tavaly elengedtem, most 500 párosban indulunk a válogatókon, és mivel a négyesben is szerepelni akarok, az 500 egyes is kötelező – jelentett ki Kozák Danuta.

(forrás: kajakkenusport.hu/GG)