Kozák Danuta már két aranyérmet nyert Bakuban

  •  
  •  
  •  

Június 12-én kezdetét vette az első Európai Játékok Bakuban, ahol az UTE számos szakosztálya képviselteti magát versenyzőkkel. Az olimpiai bajnok kajakozó, Kozák Danuta már két aranyéremmel büszkélkedhet.

Danuta a vasárnapi elődöntők legjobb időeredményével, 1:50:106-tal várhatta a női K1 500 méteres döntő futamát. Féltávnál még csak a második helyen volt, a végén egy fantasztikus hajrával már egy hajóhosszal vezette a mezőnyt és nyerte meg a döntőt.

Kozák egyéni sikere mellett csapatban is megszerezte a magyar hajó az elsőséget. A Szabó Gabriella, Vad Ninetta, Kozák Danuta, Kárász Anna összeállítású női kajak négyes végig vezetve, összességében fél hajóhossz előnnyel lett első 500 méteren a németek előtt.

Mindeközben az UTE sportlövője, Péni István 0.1 körrel lemaradva (a német Michael Janker 625.9-cel vitte el előle az utolsó finálés helyet) a kilencedik helyen végzett a magyar idő szerint hétfő reggel megrendezett 10 méteres légpuskások számában.
Az első Európa Játékok karate versenyében az UTE 67 kg-os magyar versenyzője, Tadissi Yves Martial a harmadik helyen végzett csoportjában, így nem jutott az elődöntőbe.

A birkózók versenyében Németh Zsanett is szőnyegre lépett hétfő reggel a női 75 kg-osok negyeddöntőjében, de hiába vezetett a spanyol Unda Gonzales ellen, előnyét nem sikerült megtartani a 38 éves olimpiai bronzérmes ellen, és végül 5-3-ra elveszítette az összecsapást.

A magyar taekwondo csapat is megérkezett már Bakuba. Kotsis Edinának szerdán szurkolhatunk.

ute.hu/g