Kozák Danuta Portugáliában készül az idényre

  •  
  •  
  •  

Nem az edzések időtartama, hanem az intenzitása a legfontosabb – hangsúlyozta Kozák Danuta, aki március végéig nyolc hetet tölt a portugáliai edzőtáborban. Az UTE kétszeres olimpiai bajnok kajakozója november közepétől már öt hetet készült a NELO hajógyártó központjában, és úgy ítélte meg, hogy itt a leghatékonyabb a felkészülés ebben az időszakban is.

– Ez a helyszín ideális, mindig szeretek Portugáliába jönni. Ezekben a hetekben itt általában 15 fok van délutánonként, néha fúj a szél, de ilyenkor is meg kell tudni oldani a feladatokat” – mondta Danuta, aki a vízen töltött idő mellett a kondicionális és futóedzéseket sem hanyagolja el.
A karácsony előtti hetekben alig lézengtek az edzőtáborban, most viszont egyre többen érkeznek.
– Jóval nagyobb a nyüzsgés, lengyel, dán, orosz, szlovák és litván sportolók is készültek, készülnek itt ezekben a hetekben, de a vízen így sem érzem, hogy sokan lennénk – jegyezte meg.
Danuta elmondta, hogy Portugáliába a kemény és hatékony munkáért jönnek a kajakozók és a kenusok, a szervezett szórakoztató programokon sem a más nemzetbeliekkel való ismerkedésen, barátkozáson van a hangsúly.
Kozák Danutát ezúttal is párja és edzője, Somogyi Béla kísért el Portugáliába.
– Nem az edzés hosszúságára, hanem az intenzitására figyelünk, de a nap nagy részét így is a tréning és az alvás, a pihenés tölti ki. A technika finomítása továbbra is fontos, a novemberben elkezdett munkát folytatjuk, de most már a sebességet is hozzá kell tenni. Még nem vagyok olyan állapotban, hogy rajthoz álljak, keményen végig kell dolgozni a szezonkezdetig hátralévő hónapokat is – mondta az olimpiai- és világbajnok újpesti sportoló.