Közbiztonsági bemutató a Bajnok Teraszon

  •  
  •  
  •  

Talán még a szervezők sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz egy közbiztonsági napnak, amelyet július 14-én, szombaton tartottak a Szent István téren.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Talán még a szervezők sem gondolták, hogy ekkora sikere lesz egy közbiztonsági bemutatónak, amelyet július 14-én, szombaton tartottak a Szent István téren. A felvonultatott, civilek számára egészen különleges technikai eszközök és a látványos elemekkel tűzdelt előadások megtették a hatásukat: egyre többen lettek a téren.

Délután két órától sorban érkeztek a főszereplők, s a kijelölt helyen felállították a technikai eszközöket, kiépítették a „harcállásokat”. Részt vett az eseményen: Újpesti Rendőrkapitányság, Újpesti Közterület-felügyelet, Újpesti Tűzoltóság, katasztrófa-védelmisek, Magyar Honvédség I. sz. Tűzszerész és Hadihajós ezred, Újpesti Vagyonőr Kft., Városgondnokság és a két újpesti polgárőr egyesület emberei. Nekik is élmény volt találkozni, jobban megismerkedni egymással.

Délután háromra megtelt a Szent István tér érdeklődőkkel, és kezdetét vette a bemutató sorozat. A szép időben leginkább családok sétálgattak a sátrak és technikai eszközök között. A gyerekek érdeklődése határtalan volt, egyszerűen nem lehetett elrángatni őket a rendőrautóktól, a tűzoltóautótól. Nagy ováció fogadta a helyszínen megjelenő menyasszonyt, pontosabban asszonyt, Lendvainé Rátkai Ritát, aki a tűzszerészeknél tűnt fel. Fél órája zajlott az esküvő, s amint az ifjú házaspár kilépett a Városháza ajtaján, a tér felé vették az irányt, éltek a különleges alkalommal, megtörtént a rendhagyó fényképezés. S, hogy még emlékezetesebb legyen e nap, a férj, Lendvai Gergely beöltözött a tűzszerészek védőruhájába.

A kicsik a tűzoltóautónál tolongtak, mondhatni, kis tűzoltókká váltak: slaggal a kezükben megcélozták az öt méterre felállított flakonokat, amelyek ledöntött a vízsugár. A kresz-pályán egymásnak adták a bicikliket a gyerekek, és szlalomoztak az akadályok között. „Nagyon jó ez a nap, a robot tetszik a legjobban”- mondta Bence és már szaladt is tovább. Nem messze innen várta a kicsiket Dínó, a hétéves, okos németjuhász kutyus, aki szemmel láthatólag élvezte a simogatást. Középen villogott a magyar és az amerikai rendőrautó kék fénye, amire a felnőttek is kíváncsiak voltak. A tűzszerészek félmázsás védőruhában mutatták be tevékenységüket, de a legnagyobb sztár mégis az a robot volt, amely sokszor segített már nekik élesben is.

Az önvédelmi bemutató után következett az egyenruhások szépségversenye. A zsűri (Garamszegi Andrea, a közterület-felügyelet osztályvezetője, Terdik Tamás, újpesti rendőrkapitány, Pinkóczi József, a Városüzemeltetési Főosztály főosztályvezető-helyettese) meghozta döntését, mely szerint a legsármosabb férfi Ligeti Zoltán tűzoltó lett. Ő sajnos nem vehette át a díjat, mert időközben riasztották az egységét. A legszebb hölgy címet Mészáros Melinda, az Újpesti Rendőrkapitányság alkalmazottja érdemelte ki.

Hiába ért véget a rendezvény és hiába könyörögtek a szülők gyermekeiknek, azok csak nem akartak hazamenni. Sokan kérdezték: mikor lesz a következő közbiztonsági nap. Mert ez igazán jó buli volt.

 Ádám Tamás

 Még több kép az Újpest-Káposztásmegyer facebook oldalon.