Közel négyezer fő!

  •  
  •  
  •  

Ennyien indultak ugyanis a mai Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztiválon. Az esemény a hagyományos útvonalakon zajlott. Káposztásmegyeren, az Óceánárok utcából rajtolhattak a futni és bringázni vágyó fiatalok és idősebbek.

Ezt követően a Farkaserdőben és környékén mérethették meg magukat, eredeti tervek szerint 9 órától. Helyszínen ugyanis annyian neveztek, hogy az első rajtot már háromnegyed kilenckor elindították a szervezők. Először az elsősorban óvodásoknak és kisiskolásoknak javasolt Minifutás indult,melynek távja 1,6 km.

Őket követte a nagyobbaknak tervezett,hosszabb útvonalú, Maxifutás a maga 3 kilométeres távjával. A célbaérés után, minden résztvevő pótolhatta gyorsan energiaveszteségét ajándék szendviccsel és üdítővel.

Mindezek után következett a bringás versenyzők 8,6 kilométeres útjának rajtja,majd a kutyás futás vette kezdetét. Ez utóbbi, 2 kilométeres verseny is a vártnál több résztvevővel, azaz több mint 55 kutyussal és gazdival startolt. A versenyen örökbe fogadható kutyusok is indultak a Rex Állatsziget lakói közül.

Természetesen a díjazás sem maradhatott el, ami az átlagos versenyektől eltérően nem érkezési sorrendben, hanem – tekintettel az erőviszonyok különbözőségére 1-1 mezőnyön belül – sorsolással került kiosztásra. A nyereményeket az elsőtől az utolsóig Dr Dabous Fayez, önkormányzati képviselő adta át a gyerekeknek. Sok kisebb ajándék mellett gazdára talált 2 boxzsák a hozzá tartozó kesztyűvel, 2 roller és a fődíjak,3 darab szuper kerékpár!