Közeledik az átadás

  •  
  •  
  •  

Miközben szintenként halad az energetikai felújítás, folyamatosan zajlik a rendelő átalakítása is. A hatodik emelet teljes egészében a fogászaté és a szájsebészeté lett, a harmadikra pedig a képalkotó diagnosztika költözik.

Az energetikai felújítás keretén belül hetente más-más szinten cserélünk ablakot, radiátort, illetve korszerűsítjük a fűtési rendszert – emlékeztetett Razsovich József, a kivitelező ÉPIT Zrt vezérigazgatója.

Hozzátette, az EU által támogatott felújítás keretein belül további feladatot jelent és folyamatosan zajlik az épület külső hőszigetelése, festése. Jelenleg ezzel párhuzamosan a lepényépületen cserélnek tetőt és ablakokat, és egységesebb képet alkotva nemrégiben elbontották a melléképületeket és befejeződött a kazánház felújítása, emellett hamarosan kicserélik az elektromos fővezetékeket is. A hivatalos programzáró a műszaki átadás előtt, október 25-én lesz.

Az önkormányzat eközben számos további lépéssel teszi korszerűbbé a betegellátást, az azonos szakmákat illetve ellátási területeket egy épületszintre csoportosítja át. Dr. Király Ferenc, a szakorvosi rendelő orvos-igazgatója felsorolta: a hatodik emeletre költözött fel a szájsebészet és a fogászat, a harmadik emeletet pedig a képalkotó diagnosztika foglalja el. Utóbbi kiegészül a Fóti útról beköltöző tüdőszűrő állomással, a földszinten pedig helyet kap a felnőttorvosi ügyelet.

Mint korábban megírtuk, a rendelő korábbi tulajdonosa, a Károlyi kórház nemrégiben a Baross utcai épületébe szállította el a korábban itt őrzött iratokat. Dr. Király Ferenc megjegyezte, a felszabaduló hely alkalmas lehet egy központi öltöző kialakítására is.

M. Orbán András