Közeleg a Magic Day!

  •  
  •  
  •  

Korra és nemre való tekintet nélkül egy teljes napon át mindenki együtt játszhat 2015. szeptember 12-én. A Magic Day szervezői a “társas játszást” és a gondolkodtató játékokat szeretnék minél szélesebb körben népszerűsíteni, közel 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni a rendezvény ideje alatt.

Egy napra óriási játszótérré változik Újpest egyik irodaházának udvara, ahol több százféle régi és új játékkal várják a szervezők az érdeklődőket. A teljesen ingyenes Magic Day nevű rendezvényt idén immár ötödik alkalommal rendezik meg, a program tavaly már több mint ezer embert vonzott.

“A Magic Day célja elsősorban az, hogy a játékokat és a “társas játszást” minél szélesebb körben népszerűsítsük. Hiszen ezt együtt csináljuk, együtt élvezzük. Ha egy család együtt játszik, egy olyan élmény, amely érzelmileg feltölt, erősíti az összetartozás érzését és tanítja a gyerekeket a világban való könnyebb boldogulásra is. Másodsorban szeretnénk megmutatni, hogy a készségfejlesztő játékok segítségével lehet öröm a tanulás. Hogy ez által lehet izgalmas és kalandos úton új ismeretekre szert tenni” – mondta a rendezvény főszervezője, Kanyok Éva

A nagy játszónap szervezői évről évre újabb programokkal és játékokkal készülnek az érdeklődőknek. Nagyon széles a paletta: a babajátékoktól a felnőtt stratégiai játékokig mindenféle korosztály számára igyekeznek szórakoztató elfoglaltságot biztosítani.

“A rendezvényen idén közel 400 játékot lehet majd ingyenesen kipróbálni. A különböző típusokban remélhetőleg mindenki megtalálja majd a számára legjobbat: egyszemélyes logikai játékok, társasjátékok, építőjátékok, foglalkoztatók, és kreatív rész várja a játszani vágyókat. 2015-ben először több eddig kevésbé ismert minőségi játék és márka is bemutatásra kerül: például művészien illusztrált mesevilágú játékok, a magyar készítésű Marbushka, a német Haba fejlesztő játékok, valamint a Boffin elektromos kísérletező készlet. Magyarországon itt mutatkozik majd be először a Logis nevű litván játékcsalád, egy BOGI nevű dán fejlesztésű játék, valamint az “Üsd-vágd” fantázianevű hangszer, amely óvodásoknak és kisiskolásoknak nemcsak remek szórakozást és sok-sok nevetést nyújt, hanem komplexen fejleszti a gyerekeket. Újítás még idén, hogy az utcafronti bejáratnál buborékalagút és buborékgirlandok sokaságában lehet gyönyörködni, valamint be is lehet kapcsolódni a készítésükbe” – árulta el a főszervező.

A 2015. szeptember 12-én, az újpesti Árpád út 51-53. szám alatt található udvarban megrendezésre kerülő játéknap szervezésében ezúttal a Társas Központ Egyesület is részt vesz, tőlük a taktikai és stratégiai játékok csínját-bínját sajátíthatják el az érdeklődők.

“Szeretnénk megmutatni az embereknek, hogy a Monopilin és a Ki nevet a végén? túl is van élet. Mi a modern játékokat fogjuk képviselni, ezen belül főként családi játékokat bemutatunk be, de lesznek külön gyerekeknek szóló, és egészen speciális játékok is. Szerencsére azt tapasztaljuk, hogy nagy az érdeklődés ezek iránt, nyitottak rá az emberek. Én magam is játékkészítő vagyok, már több játékom megjelent itthon, szeptemberben pedig a legújabb már nemzetközileg is elérhető lesz – Magyarországon a Magic Day-en lesz a premier” – mondta Hegedűs Csaba, az egyesület vezetője.

A játéknapon való részvétel teljesen ingyenes, a szervezők belépő gyanánt arra kérik az érkezőket, hogy hozzanak magukkal kupakokat vagy megunt használt játékokat, hogy azokat jótékony célra ajánlhassák fel.

“Minden család őriz olyan játékokat, amiket a kis gazdája már megunt vagy kinőtt. Mi ezeket a játékokat összegyűjtjük és eljuttatjuk olyan intézményekbe, ahol a gyerekek hasznukat vehetik. Korábban több óvodát megörvendeztettünk a játékokkal” – tette hozzá Éva.