Középiskolák börzéje

  •  
  •  
  •  

Szeptember 25-28. között, négy napon át a korábbinál több, összesen 48 budapesti és Budapest-környéki középiskola mutatkozik be a továbbtanulóknak és szüleiknek az Újpesti Kulturális Központ Ifjúsági Házban. A főváros legnagyobb középiskolai börzéjévé váló kezdeményezés sorrendben már a XXII. A börzét kedden, 14 órakor Wintermantel Zsolt nyitja meg.

– A Börze bevált tematikája mellett újdonsággal is előrukkolunk. Célunk, hogy egy helyen, a megismerést és az összehasonlítás élményét is nyújtva legyen elérhető minden továbbtanulással, és a konkrét iskolával kapcsolatos információ – mondja bevezetésképpen Kovács Bence, a rendezvény szervezője.

– Mit ajánljanak a börze látogatóinak?
– Az alapos tájékozódás lehetőségét. A kiállítók, illetve előadást tartók között természetesen az önkormányzat által fenntartott középiskolák (Babits-, Bródy-, Csokonai-, Károlyi-, Könyves gimnáziumok) és az Újpesten működő, de a fővárosi önkormányzat, továbbá egyéb fenntartású intézmények is megtalálhatók lesznek.

– Lesz-e újdonság az idei rendezvényen?
– Börzénkre meghívtuk a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet munkatársait, akikkel mindjárt az aulába betérve találkoznak a látogatók. A személyre szabott tájékoztatás után akár más szemszögből is folyhat az ismerkedés a kiállítókkal, az előadókkal. Újdonság, hogy standot kap az Újpesti Diákszövetség is, ahová bármely újpesti általános- vagy középiskolai diák kérheti felvételét. Szervezőként is nagyobb stábbal dolgozunk, az Újpesti Kulturális Központ minden egysége segíti a lebonyolítást.

– Milyen érdeklődésre számítanak a négy nap alatt?
– Talán nem leszek rossz jós, ha azt mondom, hogy nagy érdeklődésre számítunk. A kiállítók száma nőtt. Tavaly a kiállító intézmények harminc előadásán mintegy ezer érdeklődő volt. Az Ifjúsági Ház kiállítótermeit akkor háromezer látogató kereste fel.

B. K.