Középpontban a fiatalok

  •  
  •  
  •  

Az ifjúságé volt a szombati nap a Bajnok Teraszon, és egyúttal ismét megdőlt a melegrekord is: 35,3 fokot mértek Újpesten. Az önkormányzat – a szintén egyedülállónak számító „férfinap” után – most a fiatal korosztályra is gondolt, a délutáni-esti programokkal őket próbálták a térre csalogatni.

A kora délután az ÚKTV riportjaiból láthattak néhányat a nézők, a repetoárban szerepelt a Gönczi Gáborral készített interjú is, majd mesefilm következett. A MagicBox eközben egyszemélyes logikai képességfejlesztő játékokkal várta a teraszra látogatókat. A játékok korhatár nélküliek, az egyszemélyes feladványok többsége fokozatosan nehezedik.

A délutánra kilátogatott Temesi Ádám operatőr-fotóművész, akinek fotóiból egy rövidebb összeállítás futott a kivetítőn. Ádám egyébként öt éve foglalkozik hivatásszerűen szakterületével, és a kerületben készített fotósorozatot a Zero plusz zenekarnak.

A szintén fotós Cinthya Dictator sokáig Újpesten élt, iskoláit is itt végezte, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója. Szerinte a 14-24 év közötti korosztály a legfogékonyabb művészetére, közösségi oldalát is közülük követik legtöbben.

Nem hagyta ki az ifjúsági Napot Várkonyi Attila, azaz Dj Dominique sem. A neves rádiós-lemezlovas számos ponton kötődik Újpesthez. Sokat lépett fel itt a kilencvenes években, és visszatérő vendége az Újpesti Ifjúsági Sport- és Szabadidőközpontnak is. Attila eredetileg fizika szakos tanárként végzett, és ugyancsak rendszeres vendége volt a Könyves Kálmán Gimnáziumnak is.
Az este zenei kívánságműsorral zárult.

M. Orbán András