Közlekedési változások decemberben

  •  
  •  
  •  

A decemberi hétvégéken a munkanap-áthelyezések és az ünnepek közeledtével megnövekvő forgalom miatt hétvégenként a megszokottnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedés járatai. A munkanap-áthelyezés miatt a parkolás rendje is megváltozik.

Munkanap-áthelyezések miatti változások:

Az évvégi ünnep körüli zavartalan pihenés érdekében decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ezért december 1-jén szombaton és december 15-én szombaton munkanap lesz; míg december 24., hétfő és december 31-e hétfő szabadnap.

A munkanap-áthelyezés miatt módosul a budapesti közösségi közlekedési járatok menetrendje is:

  • november 30. péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;
  • december 1. szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek;
  • december 14. péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;
  • december 15. szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek.

A karácsonyi és szilveszteri közlekedési rendről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 1-jén és december 15-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért. December 24-én, hétfőn és december 31-én, hétfőn a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken azonban nem kell fizetni a parkolásért. A BKK által üzemeltetett P+R parkolók a december 24-én és december 31-én is a megszokott rend szerint működnek, tehát Hűvösvölgyben, Kőbánya-Kispesten, Újpest-Városkapunál, a Margitszigeten, Budagyöngyénél a megszokott rend szerint fizetni kell a parkolásért.

 Adventi hétvégék miatti járatsűrítések, kapacitás-növelés

 A karácsonyt megelőző hétvégék várhatóan megnövekedő utasforgalmához igazodóan sűrítjük egyes járatainkat, illetve szóló autóbuszok helyett nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszokat indítunk egyes villamos-, trolibusz és autóbusz-járatokon.

December 8- 9-én, szombaton és vasárnap, december 16-án, vasárnap, valamint december 22-23-án, szombaton és vasárnap az alábbi változásokat vezetjük be: 

  • a 14-es villamosokat kettő helyett három kocsis szerelvényekkel közlekedtetjük,
  • a délelőtti órákban a megszokottól eltérően az egyébként 162A jelzéssel Kőbánya alsó vasútállomástól csak Rákoskeresztúr, városközpontig közlekedő autóbuszok a 162-es vonalán, Kőbánya alsó vasútállomás és Maglód, Auchan áruház között közlekednek, valamint
  • a szóló buszok helyett nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedtetjük a 31-es, a 34-es, a 68-as, a 104-es, a 104A, a 106-os, a 123-as, 123A, a 134-es, 204-es viszonylatokat.

A járatok megváltozó menetrendjéről részletesen tájékozódhatnak a megállóhelyi hirdetményeken és a www.bkk.hu oldalon.

Budapesti Közlekedési Központ