Közlekedik a család versenyszabályzata

  •  
  •  
  •  

A(z újpesti) rendőrség felhívása

A vetélkedő célja: hogy a közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas- figyelmét egyidejűleg ráirányítsuk a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Célunk továbbá a szülői példamutató magatartás ára és a család közösség nevelő erejére való figyelemfelhívás.

A részvétel feltételei: A versenyre nevezhet minden olyan család, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes B kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyermeket nevelnek.

Ideje: 2014. április 26.-án 10.00-13.00

Helyszíne: Bp., XIV., Városliget Olof Palme sátány 

Regisztráció: 09.45-10.00 óra között

Elméleti verseny: B kategóriás KRESZ lap kitöltése

   Kerékpáros KRESZ lap kitöltése

A fővárosi döntőn az I.-II.-III. helyezettek díjat kapnak. 

Az országos döntőre 2014. szeptember 13.-án Zsámbékon kerül sor.

Biztonsági rendszabályok:

A verseny feladatok végrehajtása során a KRESZ szabályait be kell tartani, a vezetőknek személyi okmányait és jogosítványát magánál kell tartania. A vetélkedő sorozat alatt a családok a feladatokat saját felelősségükre hajtják végre, erről a regisztráció során írásos nyilatkozatot kell tenniük. A versenyző családoknak a feladatokat alkohol mentes állapotban kell végrehajtaniuk. A fenti feltételek be nem tartása esetén a családok kizárásra kerülnek. A versenyzők felelnek minden olyan kárért, amely a selejtező és a döntő szabályainak  be nem tartásából eredendően a versenyzőnél, illetve más személyeknél jelentkezik.

Az ORFK-OBB egy család részére biztosít lehetőséget, hogy az országos döntőbe jusson. Ehhez 2014. április 15- és június 30. között a játék honlapján (www.kozlekedikacsalad.hu) tíz játékos feladat teljesítésével van lehetőség a pontgyűjtésre. Az a család jut az országos döntőbe, aki a versenyen a legtöbb pontot gyűjti.