•  
  •  
  •  

A vállalkozó kárfelelősséggel tartozik a kidőlt fa miatt.

KÖZLEMÉNY

Az Újpesti Karácsonyi Vásár szervezői az Országos Meteorológia Szolgálat által kiadott narancs fokozatú riasztást követően, az Újpesti Vagyonőr Kft. közreműködésével azonnal lezárták a vásár területét az újpesti polgárok biztonsága érdekében. Ennek megfelelően a vásári pavilonok sem nyitnak ki. A szervezők a Karácsonyi Vásár nagyszínpadánál is megtették a szükséges intézkedéseket.

A heves szél ugyanakkor sajnálatos módon felborította a Városháza előtt felállított fénydekorációs fenyőfát, amely egy, az István út menti járdán közlekedő személynek sérüléseket okozott.  A fenyőfát az önkormányzat megbízásából egy vállalkozó telepítette. A Vállalkozó az önkormányzattal kötött szerződés szerint kárfelelősséggel tartozik. A Vállalkozó kötelezettséget vállalt arra, hogy a vállalkozás teljesítése során gondoskodik a fénydekoráció elkészítéséhez szükséges munka-, baleset,- tűz,- és környezetvédelmi követelmények folyamatos betartásáról.

Az eldőlt fenyőfát és tartozékait a Vállalkozó a rendőrségi helyszínelést követően elbontotta, újra felállítását az Önkormányzat nem kéri.

Cserna Sándor közbiztonsági referens elmondta, hogy a rendőrség tájékoztatása szerint fennállhat a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekményének gyanúja. Erre majd a rendőrségi vizsgálat adhat hivatalos választ.

A történtek kapcsán a hatóságok a szükséges intézkedéseket megtették.
Az önkormányzat sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, egyúttal mindent megtesz annak érdekében, hogy érvényesítse a vállalkozóval szemben a felelősségvállalásra vonatkozó kitételeket. Wintermantel Zsolt polgármester sajnálatát fejezte ki és jobbulást kívánt az idős hölgynek, még a délután folyamán felkeresi a sérültet.

Az Újpesti Karácsonyi Vásár programjai az időjárási viszonyoktól függően folytatódnak a hétvégén.

Sajnálatos, hogy kerületünkben is több helyen komoly károkat okozott a viharos szél. A tűzoltóknak egyszerre három helyen kellett kidőlt fa miatt azonnal intézkedni. A Bercsényi utcában egy lakóépület tetőszerkezetére dőlt egy fa. A lakók a házban maradhattak, az épület beázás elleni védelméről az Önkormányzat vagyonkezelő cége gondoskodik.

2011. december 08. 12:40
Újpest Önkormányzata