Kozma István: „Egyesével kell venni az akadályokat”

  •  
  •  
  •  

Az OTP Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén vasárnap 18:30 órakor a Videoton FC otthonában, a Sóstói Stadionban lépünk pályára. A szakmai stáb dolgát sérülések és adminisztratív akadályok is nehezítik, ennek ellenére Kozma István képesnek tartja a csapatot arra, hogy jó eredmény érjenek el Székesfehérváron.

„Tudjuk, hogy most egy nehezebb sorozat vár ránk, de az akadályokat csak egyesével lehet venni, ezért a héten mindenki a Videoton elleni mérkőzéssel foglalkozott. A fehérváriak nem véletlenül vezetik a bajnokságot, bő kerettel és jó játékosokkal dolgoznak megfelelő körülmények között és ez a bajnoki eredményeiken is látszik. Jó formában vannak, de mint hétről-hétre látjuk, az NB I-ben nincs verhetetlen csapat és képesnek tartjuk a mieinket arra, hogy bárkit legyőzzenek. Az utóbbi hetekben nem voltunk jó passzban, de azért, hogy ez megváltozzon, a legtöbbet mi tudjuk tenni. Kellemetlen sérülések is sújtanak minket, Jarmo Ahjupera továbbra sem tudja vállalni a játékot és sajnos hiányozni fog a csapatból tavalyi házi gólkirályunk, Kabát Péter is, az viszont pozitívum, hogy hat hét után ott lehet a meccskeretben Bojan Szankovics.” 
Sajnos kapusproblémák is nehezítik a szakmai stáb dolgát. A szerb U21-es válogatott Marko Dmitrovics játékára még adminisztratív okok miatt nem számíthatnak az edzők, U20-as válogatott kapusunk, Banai Dávid pedig néhány hétig nem edzhet a csapattal. A fiatal játékosnál a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán találtak magas vérnyomásértéket, és a további vizsgálatok végéig pihenést rendeltek el számára. A klubhoz érkező játékosokon a terhelesés vizsgálatot, valamint a szív ultrahangot mindig a Városmajorban végzik el köszönhetően dr. Szűcs Andreának.
A Ligakupában már kispadon ülő és az első kerettel készülő Bősz Levente pedig egy egészen érdekes szabályozás miatt nem állhat a csapat rendelkezésére vasárnap. A 19 éves kapust az MLSZ szabályzata szerint csak a hónap végén lehetne beírni az NB I-es keretbe, annak ellenére is, hogy Levente megszakítás nélkül 2008 óta Újpesten véd és rendelkezik kettős engedéllyel. Klubunk méltányossági kéréssel fordult a szövetség felé, és arra kérte a döntéshozókat, hogy a rendkívüli helyzetre való tekintettel beírhassuk Leventét az NB I-es keretbe, ám kérésünket az illetékesek visszautasították, így kapusként egyedül Balajcza Szabolcs utazik a Sóstói Stadionba. 
A Videoton elleni mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatú, ezért kérjük szurkolóinkat éljenek az online elővételi lehetőséggel, és a vidi.jegy.hu oldalon vásárolják meg a belépőjüket, vagy érkezzenek meg egy órával korábban a mérkőzés helyszínére, hiszen az adatok megadása miatt a beléptetés hosszabb ideig tart majd, mint az a Sóstói Stadionban eddig megszokhatták. 

forrás: http://www.ujpestfc.hu