Közös takarítás a Zichy utcában

  •  
  •  
  •  

Újra összegyűltek a Zichy Mihály utca lakói, és a szombat délelőttjüket arra áldozták, hogy kitakarítsák az utcájukat, a lakókörnyezetüket.

Manapság leginkább azt hallani, hogy a társasházak lakói még a saját szomszédjukat sem ismerik, de a Zichy Mihály utca 1-7. szám alatt élők alaposan rácáfolnak erre. Évente kétszer, ősszel és tavasszal kitakarítják az utcát: összeszedik a szemetet, a kutyapiszkot, összesöprik a leveleket.

-Szerencsére nagyon jó közösség a miénk. A lakók számára már természetes, hogy takarítunk az utcában, mindenki szívesen segít. Most a lomtalanítás utáni szombaton takarítunk, hogy az itt maradt szemetet is összegyűjtsük. Jó időpontot választottunk, mert szép, napos időnk van, és ilyenkor még könnyebben megy a munka – mondja Surák Tibor, a társasház gondnoka.

A példás összefogás civil kezdeményezés, és amellett, hogy tisztaságot teremt az utcában, még jó közösségi program is.

-Így igaz, összekovácsolja a csapatot ez a program. Jókat beszélgetünk ma is, miközben dolgozunk, és szebbé tesszük a környezetünket. Ki kell emelnem, hogy az önkormányzat is sokat segít nekünk. Biztosítja a munkához szükséges felszereléseket: szemeteszsákokat, kesztyűket, szerszámokat, és elszállíttatja az összegyűjtött szemetet- teszi hozzá Surák Tibor.

A közös takarítás közös süteményezéssel, üdítőzéssel zárult, amelyhez persze a lakók biztosították a kellékeket. A végén pedig mindenki kissé ugyan fáradtan, de elégedetten nézhetett ki ablakából a tiszta utcára.