Közösségi Karácsony

  •  
  •  
  •  

Ha van közösségi iroda, vagy közösségi kert, akkor miért ne lehetne ezek mintájára közösségi karácsony is? Nem csak elmélkednek erről a Kordován téri Közösségi Házban, de cselekednek is, és december 24-én mindenkit szeretettel várnak egy közös karácsonyozásra.

Karácsonykor fokozódnak az érzelmek, erősebb ilyenkor a boldogság, és erősebb a magány érzése is. Sokan szenvednek attól, hogy magányosan töltik az ünnepeket. Ez ellen tesznek most a Kordován téri Közösségi Házban.

Bármelyikünk életében alakulhat úgy, hogy a karácsonyt egyedül kell eltöltenünk, és ez bizony lelkileg megterhelő. Idén szeretnénk összegyűjteni a környezetünkben élő, magányosan karácsonyozó embereket, hogy közösen, egymást gazdagítva, az ünnep hangulatát megidézve tölthessük el az időt. Karácsonyi történettel, beszélgetéssel, közös zenehallgatással, és ünnepi asztallal, süteményekkel várjuk azokat, akik nem szeretnének egyedül lenni 24-én. A program természetesen ingyenes, és a szervezők minden újpestit szívesen segítenek majd a hazajutásban – mondja Varga Renáta, az esemény egyik szervezője.

A Kordován téri Közösségi Házban már évek óta azon fáradoznak, hogy közösséggé kovácsolják a környéken élőket. Rendszeresen tartanak különféle előadásokat, indítanak főzőtanfolyamokat, szerveznek gyermekkórust, és különleges figyelmet fordítanak a közösség egészséges életmódjára, táplálkozására. Az elmúlt hetekben nagy sikerrel tartottak csokoládéöntő workshopokat, ahol bűntudat nélkül fogyasztható kézműves csokikat készítettek, és karácsonyi kézműves foglalkozásokat, ahol különleges alapanyagokból barkácsoltak ünnepi díszeket. Most pedig jön az első Közösségi Karácsony december 24-én, 15 és 18 óra között, hogy senki se töltse magányosan ezt a szép napot.

j.