Közrendvédelmi szálló lesz az egykori munkásszállóból

  •  
  •  
  •  

Októberre készül el a munkásszállóból átalakított közrendvédelmi szálló a Blaha Lujza utca 11-ben. Az önkormányzat még 2011 végén döntött arról, hogy ilyen módon is támogatja a fiatal, pályakezdő rendőröket, mentősöket és tűzoltókat.

A felújítás során korszerűsítik a víz-, a csatorna- valamint az elektromos hálózatot, tizenhét kétágyas szobát alakítanak ki, amelyekhez külön zuhanyzó tartozik majd, felváltva ezzel a korábbi közös mosdóhelyiséget. Közös terek és helyiségek ezután is lesznek, többek között a bejárattal szemben egy társalgó, de mosókonyhát és vasalóhelyiséget is kialakítanak. További lényeges elem, hogy huszonnégy órás portaszolgálat és kártyás beléptető-rendszer is lesz. A javában zajló folyamatokat sajtóbejáráson tekintette meg Rádi Attila és dr. Molnár Szabolcs alpolgármesterek, Hladony Sándor városfejlesztési tanácsnok, Horváth Szabolcs, a kerületi rendőrség bűnügyi osztályának vezetője, valamint Ducsai Tamás, az őr-járőrszolgálati alosztály vezetője.

Az Újpesti Vagyonkezelő Zrt. megbízásából végzett építkezés várhatóan október közepén fejeződik be. Ekkorra cserélik ki a nyílászárókat, alakítják ki a korszerű gázfűtést és végzik el az épület hőszigetelését is. Az épület rendőrök, tűzoltók, mentősök kulturált szálláshelye lesz.

M. O. A.