Köztereken is olvashatók az újpesti programok

  •  
  •  
  •  

Polgármesteri ajánlóval indítja útjára márciustól minden hónap elején megjelenő újpesti program naptárát az Újpesti Sajtó Kft. Az újpesti közművelődési intézmények, a polgármesteri hivatal valamint a kiadó által szervezett kulturális események plakátokon is eljutnak ezentúl az újpestiekhez. A hirdetőtáblák kihelyezése már megkezdődött az újpesti köztereken, intézményekben: áprilistól 200 helyen lehet a naptárból tájékozódni. Szőcs Attila projektmenedzsert kérdeztük.

– Mi indokolta, hogy a művelődési házak programismertetője, a helyi lap, a televízió programajánlója, valamint  az internetes tájékozódási lehetőség mellett havi műsornaptár is készüljön?
– Mint ahogyan Újpest polgármestere is megfogalmazta a műsornaptárt ajánlva: mindenből a legtöbbet és a legjobbat szeretnénk kihozni. Azt szeretnénk, ha az újpestiek minél többen, éljenek az önkormányzat által fenntartott művelődési intézmények  programkínálatával, hiszen helyben is pergő,  gazdag a kínálat.  Másrészt a havi műsornaptár segítségével adjuk hírül a Polgármesteri Hivatal, a Sajtó Kft. által szervezett események helyét, idejét, legyenek azok például városnapok, avagy a Szent István téren zajló, vagy a lakótelepi kulturális programok. Minél több fórumon jelennek meg a programok, annál nagyobb a lehetőség arra, hogy felkeltsük az érdeklődést, látogatottak legyenek a rendezvények.

– Hová kerül a programnaptárból ?
– Megtalálható a programnaptár a Polgármesteri Hivatal épületeiben, az önkormányzat oktatási-nevelési-, valamint az egészségügyi intézményekben, így kórházakban,  szakrendelőkben és a háziorvosi rendelőkben, a közepes és nagyobb forgalmú boltokban. Ezen kívül az önkormányzat weboldalán, valamint a facebookon is lesz lehetőség a programok követésére, sőt  egy esetleges műsorváltozás jelzésére is.  Jó dolognak tartom, hogy az Újpesti Napló, valamint a Helyi Téma is közli a havi műsorrendet. (Lapozzon a a 10. oldalra! az Újpesti Naplóban, A szerk.) Ily módon minden segítség adott, hogy nemcsak hetente, hanem egy hónapra előre is tervezhessenek az újpesti családok. Kívánom, hogy szabadidejük is legyen hozzá!

B. K.