Közvetlen szolgálattal az emberek felé

  •  
  •  
  •  

Az újpesti rendőrség is csatlakozott a kupakgyűjtő pontokhoz. Dr. Terdik Tamás alezredes, Újpest rendőrkapitányát tudatos vállalásról, közvetlen kapcsolatról kérdeztük.

Miért csatlakoztak?
Ez egy tudatos vállalás részünkről. Hiszem és vallom, hogy az egyenruhások munkája nem merülhet ki csupán a bűnüldözésben. Fontosnak tartom, hogy a szolgálunk és védünk elvnek, szlogennek a közvetlen kapcsolat is a része legyen. Ennek első állomása, hogy részt vegyünk egy ilyen akcióban, ami a közvetlenségen, összefogáson alapszik. Szeretnénk az újpesti közéletben ily módon közreműködni.

Hogyan tudja mindezt megvalósítani egy bűnüldöző szerv?
Maga a gyűjtés azért lehet sikeres, mert sokan dolgoznak nálunk, és az ügyfelek közül is akadhat olyan, aki szívesen támogatja ezt a kezdeményezést. A műanyag tetőket a földszinten kirakott gyűjtőbe lehet elhelyezni. Nem csak azokat várjuk, akiknek a rendőrségen akad valamilyen elintéznivalója, hanem bárkit, aki úgy érzi, szívesen segítene.

Együttműködnek az újpesti polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel és az Állatvédelmi Járőrszolgálattal is. Elképzelhető, hogy akár ők, akár más partnerek is megnyerhetők a kezdeményezésnek?
Újpesten jó az együttműködés, mondhatni természetes, hogy segítünk egymásnak. Azonban bízom abban, hogy ez az összefogás túlnyúlik a város határain és más kerületek kapitányságait, vagy a BRFK-t is sikerül megnyerni a jó ügynek.

M. Orbán András

Bianka javára gyűjtünk
Ahogyan korábbi lapszámainkban megírtuk, most Bianka javára gyűjtik a PET-tetőket. A kislány koraszülöttként jött a világra, agyvérzést kapott, ezért sem mozogni, sem beszélni nem tud. A gyűjtés célja, hogy egy, az állapotát javító műtétet elvégezhessenek rajta. A beavatkozás finanszírozására eddig 3360 kg kupak, 252 ezer forint gyűlt össze.