Krajnyák Zsuzsa: ezüst és bronz

  •  
  •  
  •  

Krajnyák Zsuzsannát, az UTE paralimpikon vívóját kemény fából faragták. Miután korábban párbajtőr egyéniben elvesztette a bronzmérkőzését, nem esett kétségbe, néhány órával később megszerezte a magyar küldöttség kilencedik érmét Rióban.

Zsuzsi a csoportjából 3/2-es győzelmi mérleggel lépett tovább, majd a negyeddöntőben 15:12-re verte a hongkongi Ng Justine Charissát. Már csak egy győzelemre volt a finálétól, de a legjobb négy között kikapott egy másik hongkongitól, Jü Csuj Jitől. A bronzéremért vívott csatában a kínai Csang Csung-cuj volt a riválisa, akit óriási csatában, 15:12-re győzött le.

– Nagyon nehéz volt – ezek voltak az első szavai Krajnyák Zsuzsannának, aki hozzátette, a londoni negyeddöntő után ez volt élete második legnehezebb asszója. Négy éve, a brit fővárosban ugyancsak harmadik lett. – Nagyon készültek rám a kínaiak, ez érezhető volt. Sajnos nem tudtam azt vívni, amit szoktam, váltanom kellett, ami nem volt könnyű.
– Az elődöntőben szokatlanul nagyarányú vereséget szenvedtél hongkongi ellenfeledtől. Mi lehetett a baj?
– Athénban, Pekingben és Londonban is vele vívtam a döntobe jutásért, sajnos mindig ő gyozött – válaszolt. – Persze, ez is bennem volt,
de nem ez az igazi ok. Azt tudni kell, hogy az asszók elott bizonyos szabályok
szerint beállítják a felek közötti távolságot, s ez most neki jobban sikerült. Egy fikarcnyi esélyem sem volt emiatt – ismerte el, de gyorsan hozzátette, a vereség nem törte le, hamar túllépett rajta, s készült a bronzmérkőzésre, amely végül izgalmasra sikeredett.
– Nem tudom, hogy 9:4 után mi történt. Kicsit talán türelmetlen lettem, azt gondoltam, megvan az érem, mindjárt itt a vége. De szerencsére az edzőm még időben figyelmeztetett, így aztán nem történt baj, enyém lett a bronzérem.


Ezüstös csapat

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi (UTE), Hajmási Éva összeállítású magyar válogatott ezüstérmet szerzett a kerekes székes vívók tőr csapatversenyében a riói paralimpián, miután a döntőben 45-28-ra kikapott Kínától. Az együttes első csoportmeccsén magabiztosan, 45-23-ra verte a fehéroroszokat, majd a folytatásban 45-34-re kikapott a favorit kínaiaktól, s az elodöntőben – akárcsak a párbajtőrversenyben – a hongkongiakkal találkozott, akiket nagy izgalmak után 41-40-re győzött le.

(forrás: nso.hu)