KRESZ pályát tisztítottak a biciklisek

  •  
  •  
  •  

Az észak-pesti kerékpárosok elhatározták, hogy rendbe teszik az újpesti Szilas-patak melletti KRESZ pályát. Az önkéntes akcióra augusztus 27-én került sor, melynek eredményeként a terület jó része megtisztult. Az esemény alkalmat nyújtott az ismerkedésre, barátkozásra is.

– Délelőtt kilenckor a Szilas-patak mellett található KRESZ pálya rendbetételének fogtunk neki, megtisztítottuk a szegélyeket, levágtuk a belógó gallyakat – nyilatkozta lapunknak Stefán Gábor, a Magyar Kerékpárosklub Észak-Pesti Területi Szervezetének titkárhelyettese. – A munkához szükséges szerszámokat és ásványvizeket kerékpáros utánfutóval szállítottuk a helyszínre. Szerencsére a magas fűvel nem kellett megküzdenünk, mert a héten az önkormányzat gondoskodott a fűnyírásról, amit ezúton is köszönünk.

A lelkes újpesti kerékpárosok és a más kerületekből jövők is serényen dolgoztak, aminek meg is lett az eredménye, délután fél háromra a pálya jókora szakaszát megtisztították. Persze maradt még bőven teendő, ezért el is határozták az önkéntesek, hogy más alkalommal folytatják a takarítást, mert mint mondták: ha a pálya jobb állapotban lenne, sokoldalúan lehetne hasznosítani mind szabadidős, családi programok céljára, mind iskolai keretek között.

A nap második fele a pihenésé volt: a fiatalok elkészítették és elfogyasztották a jól megérdemelt, bográcsban főzött ebédjüket, majd a délután hátralévő részét pihenéssel, beszélgetéssel töltötték.

Az észak-pestieken kívül az észak-budai és a belvárosi területi szervezetek tagjai is részt vettek az eseményen.

Á.T.