Kulturális seregszemle és baráti találkozó

  •  
  •  
  •  

Az Ady Endre Művelődési Központban 2012. január 28-án, az Újpest Önkormányzatának támogatásával megrendezett szlovák farsangi est nagyon színvonalas műsorral fogadta a meghívott közönséget. Az Újpesti Szlovák Önkormányzat nevében Kutnyánszky Andrásné elnök köszöntötte a vendégeket és reményét fejezte ki, hogy a mai program is hozzájárul a magyar és a szlovák nép kultúrájának megismeréséhez.

A műsort a Pilisszántói Szlovák Kórus szép szlovák népdalokkal nyitotta meg. Azután következett a sok külföldi fesztivál díjával és a Magyar Örökség díjjal kitüntetett Tungsram Kodály Zoltán Férfikar műsora, melyet a közönség nagy tapssal köszönt meg. A Lipa Szlovák Néptáncegyüttes  fergeteges táncaival bűvölte el a vendégeket. Ezt követően a Dabasi citerazenekar játszott magyar és szlovák népdalokat. A táncosok átöltözési szünetei sem maradtak kitöltetlenül. A közönség megérdemelt tapssal honorálta az egészen ifjú Glück testvérpárt, akik nagyon szép szlovák népdalokat adtak elő. Úgyszintén nagy tetszést aratott a két versmondó: Milka Fenyvesiová és Prikaszki Pál, Gregor Papuèek két nyelven írott  verseinek előadásával.

A műsor hivatalos részének befejeztével nagyon kedves megvendégelésben részesültünk. A szabad beszélgetést nagyon jó retro-dallamokkal festette alá a Tungsram Kodály Zoltán kórusának kis Gitár együttese, majd a példán felbuzdulva a Dabasi citerazenekar is játszott egy kis talp alá valót.

A Szlovák Önkormányzat tagjai és lelkes pártolóik segítségével az egész rendezvény nagyon jól sikerült. Köszönjük a lelkes munkájukat és további sok sikert kívánunk nekik.