Kultúrházak éjjel-nappal

  •  
  •  
  •  

Február 28. és március 2. között rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal című országos rendezvényt a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, melyen az újpesti művelődési intézmények is számos programmal vesznek részt. A rendezvény célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése, sokszínűségük, közösségépítő szerepük bemutatása.

Az országos rendezvénysorozat keretén belül az újpesti programkínálat:

Szerelmek az égből – romantikus vígjáték Haumann Petrával és Miller Zoltánnal március 1-jén 19 órától az Ady Endre Művelődési Házban.

“Szellemes új magyar darab, a Woody Allen-i és magyar hagyományokon alapuló humort ötvözi, s egyben romantikus, szívmelengető igazságokat rejt magában. Vajda Anikó, számos színpadi adaptáció, színdarab, tévésorozat szerzője (Hyppolit, a lakáj, Villa Negra, Nem tudok élni nélküled, Família kft.), újszerű stílust teremtett, amerikai derűvel “felfrissítve” az eddig szokásos magyar vígjátékokat” – olvashatjuk az előadásról. Jegyeket 2200 2500 forintért vehetünk az előadás helyszínén, az Ady Endre Művelődési Ház jegypénztárában (Tavasz utca 4).

Éjszakai asztalitenisz – ingyenes sportprogram a a Lóverseny téri Közösségi Házban március 1-jén 20 órától. Az ingyenes programot a kerületi önkormányzat és a Sirály Életmód Klub működteti minden pénteken és szombaton este 8 órától.

Vajas pánkó – ingyenes bábelőadás március 1-jén délelőtt 10 órától a Megyeri Klubban. A Furfangos Paraván előadását kisgyermekes családoknak ajánlják. Az előadás után a bábokkal ismerkedhetnek, játszhatnak a gyerekek.

Babavilág – bababörze a Lóverseny téri Közösségi Házban március 1-jén délelőtt 9-től 13 óráig.

“Szederinda” Aprók Táncháza a Lóverseny téri Közösségi Házban március 1-jén 17 órától.

A hangulatos táncházba az óvodás, kisiskolás korú gyerekeket és szüleiket várják. Minden hónapban, követve az ünnepeket illetve jeles napokat, megismerkedhetnek a gyerekek a hozzájuk kapcsolódó szokásokkal, játékokkal, táncokkal és különféle népi hangszerekkel. A táncházat Prekler Kata vezeti.

Közreműködik: a Csobán zenekar. Belépődíj: 600 forint/fő. 2 éves kor alatt a belépés díjtalan.

Drámajáték és színjátszás tanfolyam az Ady Endre Művelődési Házban március 1-jén délelőtt 10 órától

A Drámapedagógiai Nevelést Segítő Alapítvány által működtett Őze Lajos Művészeti Iskola drámajáték és színjátszás kommunikációs képzésének foglalkozásaiba tekinthetnek be az érdeklődők. A belépés ingyenes!

Felnőtt-táncház az Ady Endre Művelődési Házban február 28-án 20 órától.

A táncházban 20 és 22 óra között tánctanítás van. Két tájegység: a Dél-alföldi és a vajdaszentiványi táncokat tanítják. 22 óra után a kötött tánctanítás véget ér, majd mindenki szabadon táncolhat kedve szerint. Muzsikál a Rojtos Együttes. Táncoktatók: Kis István, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús, kétszeres Nívódíjas szólótáncos, Kis-Demeter Erika néptáncpedagógus és Szórádi Viktor néptáncoktató. Belépődíj: 700 forint.

Starlight Dance Company tánciskola nyílt órája a Karinthy Frigyes Művelődési Házban február 28-án 17 és 21 óra között.

A Starlight Dance Company tánciskola 2005-ben alakult. Három táncstílus oktatásával foglalkoznak: Hip Hop, Disco és Zumba. A tánc oktatása mellett rendezvényekkel, fellépésekkel, táborokkal és egyéb a táncosokat érintő programokkal színesítik a hétköznapjaikat. A mozgás és a sport mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy összekovácsoljanak egy nagyszerű közösséget. Nyílt órájukra várnak minden érdeklődőt, akik ezen a napon ingyenesen csatlakozhatnak be a csoport foglakozásába.

Forrás: ittlakunk.hu – kulturhazak.hu