Kupaknyi boldogság

  •  
  •  
  •  

Vannak családok, életek, amelyekben nem a karácsonyi időszakban
születnek a legnagyobb vágyak. Vágyak, amelyek nem teljesíthetők egy karácsonyi nagybevásárlás során, és nem elég hozzá csak a család. Kell az újpestiek méltán híres összefogása is. A közösség ereje és a tudat, hogy a kis segítség is segítség. Így született meg 2012-ben az Újpesti Cseriti kupakgyujtési
akciója, amelyen keresztül már hat család életét tehettük könnyebbé, együtt.

Öt év, hat család, akiknek a „Gyűjtsük össze Újpest összes kupakját!” akción keresztül segíthettünk. Az évek során egyre többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, és bátran mondhatjuk, hogy városunkban van az egyik legjobban működő jótékonysági szervezet.

Imike

Elsőként még 2012-ben Imike járássegítő gépére gyűjtöttünk. A kisfiú édesanyja elmondta, hogy a gépet, azóta is használják, és ennek köszönhetően nem romlik Imike állapota, és olyan helyekre is eljuthatnak, ahova előtte nem, vagy csak nagyon nehezen. Imike után Marcinak gyűjtöttünk. A gyermek súlyos agyvérzés következtében halmozottan sérült, sem ülni, sem állni nem tud. Kezelése és a rendszeres fejlesztés nagyon megterhelte a családi kasszát, ezért kértek segítséget a Cseritin keresztül minden újpestitől. Marcinak azóta két testvére is született, egy ikerpár, akik nagyon sokat segítenek a kisfiú lelki fejlődésében. Egy igazán boldog családban él, ahol szeretet és gondoskodás veszi körül.

Eleonóra – Nóri, mert ő azt szereti, ha így szólítjuk – egy mosolygós kislány, aki jelenleg a Pető Intézetben él és tanul, hétvégén pedig nagyszüleinél van Egerben, ahol a három testvére is lakik. Nóri születése után sajnos későn fedezték fel az orvosok, hogy valami baj van a központi idegrendszerével. Fejlődési rendellenessége miatt a kislány jelentősen korlátozott a mozgásában. 2014-ben a kupakgyűjtés célja egy új laptop volt és a kislány mozgását javító terápiának a finanszírozása. A terápia olyannyira sokat segít, hogy már bot nélkül is tud közlekedni. Nagymamája elmesélte, hogy Nóri nagyon sokat fejlődött, és jövőre, a nyolcadik osztály befejezése után, Sályon, egy mozgásjavító iskolában kezdi meg tanulmányait, így sokkal közelebb lesz családjához. A család együtt készül a karácsonyra, már kívül-belül feldíszítették a házat, most következik a nagytakarítás, aztán a közös sütés-főzés, amiben sokat segít majd Nóri. A kupakokat több mint harminc helyen leadhatják, a kupakgyűjtő pontok listáját megtalálják az ujpest.hu/cseriti oldalon.

Bianka 2015-ben egy barcelonai izomstimuláló beavatkozásra utazhatott ki szintén az újpesti kupakgyűjtésnek köszönhetően. A kislány jól van, állapota nem romlott. Édesanyja elmondta, hogy jelenleg is kezelésekre és gyógytornára járnak, amelyeknek köszönhetően Bianka állapota szinten tartható, akár javítható is.

Bianka után Balázskát mutattuk be olvasóinknak, akinek három hónapos korában daganatot találtak a jobb mellékveséjében. Mivel a kisfiú betegsége következtében gyakori volt a hirtelen láz és rosszullét, a családnak szüksége volt egy nagyobb, biztonságosabb autóra. A kívánság a kupakgyűjtésnek köszönhetően teljesült is. Balázska jobban van, a daganat visszahúzódott-

 Olivér
Jelenleg Olivérnek gyűlnek a kupakok.
Az ötéves kisfiú SLO szindrómával küzd. Az SLO-szindróma egy nagyon ritka genetikai betegség, nagymértékű koleszterinhiányt okoz, ami kihat a sejtfejlődésre, ezáltal a szervezet egész működését felborítja. Többek között az emésztést és a táplálékbevitelt befolyásolja, az egyik fő tünete a folyamatos
a hányás. A kupakgyűjtő-akció mellett az idei, Káposztásmegyeri Közös Sport Egyesület által támogatott jótékonysági mikulásfutás nevezési díjaiból befolyt összeggel – 125 ezer forint – is Olivért támogathattuk. A kisfiú édesanyja, Tímea elmondta, hogy jól vannak, naponta többször végzik a nyelést elősegítő gyakorlatokat, amelyeknek köszönhetően már nagymértékű javulás tapasztalható. Olivér izgatottan várja a karácsonyt, az ünnepi készülődésben ő is segít.

 

 

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:14.0pt;
mso-bidi-font-size:11.0pt;
font-family:”Times New Roman”,”serif”;
mso-bidi-font-family:Calibri;
mso-bidi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}