Kutyagumi takarítás Káposztásmegyeren

  •  
  •  
  •  

A Káposztási Családok Egyesülete szemét és kutyagumi szedést szervezett szombaton délelőtt, Káposztásmegyer II. zöldövezetében, a nagyjátszótér melletti parkban. Az egyesület tagjai odafigyelnek a közösségre, a környezetük tisztaságára, és a kutyapiszok ezen a környéken is nagy problémát okoz.

“A kutyagumin keresztül sok betegség terjed. Nem tudjuk nyugodtan játszani hagyni a gyerekeinket. Persze sokan felszedik a kutyagumit, de sokan nem. Azaz ez nem kutyások, és nem kutyások konfliktusa, hanem az intelligens és kevésbé intelligens embereké” – mondta Smohai Ferenc, az egyesület elnöke. Hangsúlyozza, hogy ők nem kutya ellenesek, csak azt szeretnénk, hogy felelősséggel tartsák az ebeket a környékbeliek.

“Azért költöztünk ide, a zöldövezetbe, hogy a gyerekeink szabadon játszhassanak a zöldben, de ezt így nem tudjuk megvalósítani, úgyhogy most muszáj tennünk valamit.” – tette hozzá Nagy-Gerő Eszter, az egyesület tagja. És tettek is, a csepergő eső ellenére sokan és lelkesen takarították parkot.