Kutyások, figyelem!

  •  
  •  
  •  

Az utóbbi évek változásainak köszönhetően már nyugodtan kijelenthetjük, Újpest nem csak a legjobb, nem csak a legsportosabb, de a legszebb parkokkal rendelkező város is. Teljes átalakuláson ment keresztül a Rózsavirág tér, a Semsey park, az Ugró Gyula park és a Szilas park is.

Ezzel egy időben Újpesten jelentősen megnőtt a kutyafuttatók száma és az állatbarátok egyre nagyobb figyelmet fordítanak a felelős állattartásra. Az Önkormányzat a Szilas Családi Park mellett egy 25 ezer négyzetméteres szabad kutyaparkot is kialakított, ahol bátran elengedhetik póráz nélkül kedvenceiket a gazdik, persze csak a szabad jelzést adó táblák által határolt területen. A Szilas Családi Park esetében különösen fontos, hogy a piknik park, a vizes játszótér, a KRESZ-park még véletlenül se szennyeződjön kutyapiszokkal. A „kutyamentes övezetet” a sétányok mentén kihelyezett tiltó táblák jelzik, ezeket minden gazdinak figyelembe kell venni. Ugye, nem nagy dolog?

– Az elmúlt időszakban Újpest egész területén jelentősen fejlődtek a kutyatartáshoz szükséges feltételek. A városi környezetben korlátozottak a lehetőségeink, de így is évről évre bővítjük a kutyafuttatók számát – mondja Rádi Attila alpolgármester. – Kollégáimmal együtt folyamatosan keressük a kutyafuttatók kialakítására alkalmas területeket. Fontos kiemelni, hogy a kutyapiszok fertőzésveszélyes és kötelező felszedni nemcsak a kutyafuttatókban, hanem a város egész területén.

A közterület-felügyelők ellenőrzik a parkokat, tereket, és figyelmeztetik a kutyásokat a helyes magatartásra. Azok a gazdik, akik a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a szabályokat, pénzbüntetésre számíthatnak.

D.V.